gå ner i vikt hemma Det sista kommunfullmötet i 2016

gå ner i vikt fort Det sista kommunfullmötet i 2016

Kommunfullmäktige för stadsrådets kammare fylldes till överflödande tisdagen den 20 december, då medborgarna flockade för att titta och delta i sju offentliga utfrågningar. Jag räknade 40 personer i närvaro, 25 av vilka du helt eller delvis kan se i bilden. Dussintals väntade i hallen för sin chans att rösta åsikter om de ansökningar som de var intresserade av. David F. Rooney foto

Av David F. Rooney

Stadskammarens offentliga galleri fylldes till överflödande tisdagen den 20 december, då medborgarna flockade för att titta och delta i sju offentliga utfrågningar. Jag räknade 40 personer i närvaro. Över 25 fanns fast i galleriet bakom stadspersonalen och nyhetsmedia; resten väntade i hallen för sin chans att yttra sig om de ansökningar som de var intresserade av. (.)

Den första ansökan, som ägde hela den första timmen av de fem timmars sammanlagda offentliga utfrågningarna och rådets möte, gällde en ansökan om att omlokalisera egendom som ägs av John och Alison Lapshinoff på 378 Highway 23 North från Single och Two Family Residential (R2) till Rural Residential (R1), vilket skulle göra det möjligt för dem att driva en liten gård med upp till 50 fåglar (inga roosters) och en liten besättning med upp till 12 getter, får eller grisar

Deras ansökan upphetsade mycket kommentar både pro och con. Rådets dagordningspaket innehöll en 15 enskilda brev till stöd för Lapshinofffs-ansökan och endast tre invändningsbrev. Det innehöll emellertid också ett framställande som undertecknades av 12 personer. De flesta av de negativa kommentarerna återspeglade rädslan för buller och dofter från djuren, rädda fördjupningar av björnar och andra rovdjur och en följdvis minskning av fastighetsvärden.

‘Vi vill uppmuntra medborgarna att ansluta till maten, odla sina egna och lära sina barn om var maten kommer från och inte förlora den matkultur som en gång gjorde vår stad rik på jordbrukskunskap’, skrev Nadja Luckau, president för Revelstoke Local Food Initiative, i ett ganska representativt stödbrev. ‘Provinsen bredvid ser vi ökande tryck för att omvandla produktivt jordbruksland till utvecklingsmarker. Denna omföringsförfrågan är det motsatta av denna trend och bör uppmuntras i det nuvarande klimatet av livsmedelssäkerhet.’

Anläggningsanvändning på gården var kontroversiell

Alison sa efter mötet att det lilla antalet djur som hon och hennes man överväger, liksom avståndet från de områden där djuren kommer att ligga på gårdens egendom, gör det osannolikt att oro om lukter och ljud kommer att bli sant. Rådet röstade röstade 4 1 (Gary Sulz, Aaron Orlando, Linda Nixon och Connie Brothers mot borgmästare Matk McKee) för att godkänna ansökan ett drag som inte var allmänt populärt. (Vänligen aktivera YouTube-spelaren för del 1 nedan för att titta på denna offentliga utfrågning. Den avslutas under de första 10 minuterna av del 2-videon.)

‘Jag skriver idag för att uttrycka min djupa besvikelse över rådets beslut i går för att tillåta gården att fortsätta på Highway 23 North’, sa Doug Meyer i ett brev till rådet som han delade med The Current. ‘Trots en klar meddelande från medlemmarna i vårt grannskap,
gå ner i vikt hemma Det sista kommunfullmötet i 2016
stödde ni fyra omföringsapplikationen. Skäms på dig. Önskningarna hos de människor som bor i grannskapet bör ha större vikt än åsikterna från människor som inte bor i grannskapet. Det är uppenbart att du inte bryr dig om våra bekymmer alls. Skäm dig över alla fyra. Du kommer inte få rösta i nästa val. ‘

De övriga sex offentliga utfrågningarna var också välbesökta. (.)

Nästa utfrågning var en återställning av Steven och Atsuko Knights ansökan om en semesteruthyrningslicens vid 1780 Illecillewaet Road. Knights ansökan hade tidigare blivit nekad, men borgmästare Mark McKee sa att han hade bestämt sig för att ta tillbaka den till rådets bord eftersom han trodde De förtjänade en andra utfrågning. Den här gången var det ingen motsättning till deras ansökan och rådet godkände det enhälligt.

Simon Davis ‘ansökan om semesteruthyrningslicens för 1535 Birch Drive var inte så lycklig. Skriftliga och muntliga invändningar från flera grannar övertygade rådet att neka sin ansökan med en omröstning om 5 0.

Tara Kellys ansökan om en semesteruthyrning vid Aspen Court 1918 nekades också efter att rådet hört vittnesmål om grannar att det var ‘en kunglig smärta i röven’ och att området kan sluta med mycket mer semesteruthyrning än nödvändigt. Du kan titta på den här hörseln börjar med 21 minuters markering på Video 2 nedan.)

Beboare beklagar den tilltagande tillväxten av semesteruthyrning

‘Om denna ansökan överensstämmer med ansökan om Vacation Rental Zoning för 1921 Aspen Crescent den 17 januari 2017 kommer det att finnas sex semesterhus inom ett och ett halvt av vårt hem’, skrev Nikki och Gilles Lussier i ett brev till Råd.

‘Dessa hus är 1906, 1912, 1921 Aspen Crescent och 1815 och 1904 Hay Road. Vi protesterar för att det här är alltför många semesterhus n så lite område. Vi är oerhört besvikna, eftersom vi har tre små barn och vi var hoppas att vårt grannskap skulle fyllas med andra familjer. Vi vill bo i ett grannskap där barn kan springa runt och känna sig trygga bland människor vi känner. Vi ber er att göra det rätta beslutet och genomföra en politik som inte kan vara det här numret av fritidshus i så nära närhet till varandra. ‘

Rådgivare Connie Brothers noterade att ‘naturen i området har förändrats och vann inte stöd för det (vilket betyder ett stort antal semesteruthyrning).’

Borgmästare McKee kom överens och frågade, ‘hur många i ett område är nog?’ Han har ofta sagt att semesterboende sökande måste vara bra grannar. (Det verkar som om att ett bostadsområde i ett påvisbart skrämmande område fyllt med ‘svarta fönster’ under mycket av året inte verkar vara en bra granners handlingar.)

‘Vi’ försöker få handtag på semesteruthyrning: Borgmästare McKee

‘Vi’ försöker få ett handtag på semesteruthyrning eftersom semesteruthyrning inte kommer att gå, ‘sa han under en eftermiddags hearings. ‘Frågan är: Hur kan vi göra semesteruthyrning passar in i vårt samhälle, vara en del av vårt samhälle och ibland kan vi inte’ t ‘

James och Stephanie Edmonds ansökan om semesteruthyrningstillstånd för ett hem på 1706 McKinnon Road nekades också (Du kan titta på den här hörseln som börjar vid 44:51-märket på del 2 i videon nedan.) Som var Deborah Garneau och Philip Garneau ‘ s ansökan om tillstånd för 1879 Corbin Place. (Du kan titta på hörseln för den ansökan på Video 3 som börjar vid 7:58 minuters markering.)

Rådgivare Linda Nixon sade att hon inte kunde stödja den ansökan eftersom det aktuella huset var för nära sina grannar och dess ljudisolering var otillräcklig.

‘Jag kan inte stödja det när hus byggs så nära varandra är det som en släpvagnspark’, sa hon.

Gary Sulz kom överens och sa att han gillar att se kommunen förbli som den är. Den ansökan också nekades. En ansökan från Karilyn Kempton och Simon Wex för tillstånd för 414 Moss Street godkändes dock. (Du kan också titta på den på Video 3, som börjar vid 32:46 miunute-punkten.)

Föreslagen plan kan skjuta upp överkomliga bostadslösningar i flera år

De återstående 94 minuterna på eftermiddagen togs upp av rådets ordinarie möte, som du kan titta på under del 4 och 5 i videoinspelningen. Den mest anmärkningsvärda delen av det ordinarie mötet rörde sig kring en föreslagen plan som skulle kunna om borgmästare McKee värsta rädslor realiseras skjuta upp att hantera Revelstoke prisvärd bostadskris i åratal.

Den här planen, som föreslagits av utgående utvecklingstjänsteman Dean Strachan, kan ses genom att aktivera YouTube-spelaren för Video 4, som börjar kl 22:15.

Strachan föreslog att rådet begär en ny plan för Bridge Creek-fastigheterna på Oscar Street och Powerhouse Road. Den nya planen den tredje som föreslogs för Bridge Creek Properties behöver inte ens överväga att använda fastigheten till bostäder till rimliga priser, eftersom kommersiell utveckling i andra delar av BC bygger bostadshus där det är rimligt, säger han.

är inte ett förslag att reservera detta för industriell utveckling eller någon utveckling av en viss typ, sade han. mer att erkänna finns det andra möjligheter att ge andra råd en möjlighet att hantera andra framväxande problem idag behöver vi inte detta land. City bör också inleda ännu en gemensam diskussion för att upptäcka om Revelstoke anser prisvärda bostäder som huvudproblemet som sägs vara. Borgmästaren sa att han inte nödvändigtvis var oense med planen, men han insisterade på att gemenskapens bostadsförening skulle se och kommentera det innan rådet dricksed vad man skulle göra med det.
gå ner i vikt hemma Det sista kommunfullmötet i 2016