gå ner 5 kg på 2 veckor Det är de små saker som hjälper till att få stora saker att hända

gå ner i vikt promenader Det är de små saker som hjälper till att få stora saker att hända

När året slutade började månaderna nära närmhet och depression som följde det börja lyfta. Jag är nu sju veckor förbi min sista operation. Hel heling tar upp till ett år, och jag måste ha en platt postkirurgisk sko i flera veckor. Men jag har ingen verklig smärta, inte mer riktigt hemsk hårdvara som sticker ut ur mina tår och betydligt mer rörlighet.

Det började på mig hur mycket de små sakerna betyder, de små saker som jag inte har kunnat göra.

För första gången i månader kan jag nu lägga på ett par jeans utan att oroa mig för att jag ska slänga bort en bit fotmaskinvara. Jag kan bära strumpor som täcker mina tår, omöjligt förut. Jag har nu bytt ut alla mina kläder i sina korrekta ställen, istället för att hålla dem där jag kunde fånga dem med minst möjliga antal steg som behövs.

Jag har kasserat fotvårdspåsen med sin gasbind och öppna tåfotbeklädnader och scab healing salve som har varit min konstanta följeslagare. Allt gick tillbaka till första hjälpen behållaren. Jag kastade duschen som har hållit en eller annan fot torr för de senaste månaderna på baksidan av en hylla på toppen av garderoben.

Jag tog en dusch. En dusch som inkluderade tvätta mina fötter. Ren lycka!

Jag använder fortfarande en sockerrör när jag är ute av huset, det är ett perfekt sätt att skydda mina ömtåliga fötter från andra för nära och oavsiktligt skada mig. Men jag har slutat använda något gånghjälpmedel hemma.

Bara en massa små saker. De små saker som gör livet levande. Glädjen att inte behöva bära en stabiliserande sko till sängs. Möjligheten att bära tvätt från tvättstugan till sovrummet med två händer,
gå ner 5 kg på 2 veckor Det är de små saker som hjälper till att få stora saker att hända
inte ena handen med den andra som balanserar min gimpy fot med en sockerrör. Att kunna komma in och ut ur bilen själv. Går upp och ner ett steg utan att den medföljande terroren faller. Befrielsen att förbereda en pott te säkert på morgonen och glädjen att göra min mans kaffe.

De lägger allt till stora saker: mer frihet, en känsla av djup lättnad och förnyat hopp för framtiden.

Just nu är vi på den tiden av året kallar jag ofta ‘de stora gör över’.

Vi behöver alla en regelbunden behandling. Den nya starten. Skakning av dammet av tidigare misstag och misssteg. Detta längtar efter ny födelse, för ny förlåtelse som centrum för många religiösa traditioner, och särskilt kristendomen.

Skrifterna berättar för oss: ‘Guds barmhärtigheter är nya varje morgon.’ Kanske tillåter denna tid på året oss att uppleva dessa barmhärtigheter nyare. Vi ger oss tillåtelse att förlåta vårt förflutna och se en ny, ny framtid.

I det här nya året har jag börjat undra på vilka små saker jag kan göra i det här årliga ‘gör över’ som kan få stora saker.

Den nummer en sak som träffar mig efter dessa begränsade rörelsemånader: öva extra artighet mot dem vars fysiska förmågor gör ‘normala’ aktiviteter svårare. Ge dem tid att korsa en gata; håll dörren öppen; vara känslig för att ge hjälp och aldrig, jag upprepar ALDRIG,
gå ner 5 kg på 2 veckor Det är de små saker som hjälper till att få stora saker att hända
använda en handikappsparkeringsplats som ‘Jag har bara ett snabbt anseende att springa så kommer bara dra in handikappplatsen i en minuts’ bekvämlighet.

Jag har listat några andra tankar som har kommit i åtanke när jag funderar över min personliga över tid.

Vilka små gärningar kan jag utföra för andra?

Vilka lilla snygga saker kan jag göra för min egen hälsa?

Vilka lilla friska saker kan jag göra för min andliga vitalitet?

Vilka andligt viktiga saker kan jag göra för mitt samhälle?

Vilka gemenskapsåtgärder kan hjälpa till att lyfta andra från att slita fattigdom eller förtvivlan i hopplöshet?

Vad kan de som lever i fattigdom eller hopplöshet lära mig vem som bor i sådan komfort?

Vad kan min komfort göra för att bättre världen runt mig?

Vilken vänlighet kan den bättre världen runt mig sedan ta med till andra? Små saker gör stora saker.

Låt oss göra några stora saker tillsammans. Låt oss alla lösa oss för att vara nöjespedagoger som bär med sig hoppets doft i vår över tid.