gå ned i vikt snabbt Det verkliga juletidet börjar nu

ner i vikt snabbt Det verkliga juletidet börjar nu

Företaget har gått. Trädet slingrar tyvärr på curbside. Dekorationerna är stuvade i ytterligare ett år. När vi återupptar våra normala aktiviteter, blir den goda generositeten och godviljan av julen blekna. Med Frälsningsarmatens julkedjor ur synet, är andras behov avhjälpt.

Howard Thurman, en afrikansk amerikan vars tankar och andlighet påverkat Martin Luther King Jr. och civilrättsrörelsen, utmanade tendensen att glömma andra när jultiden slutar. ‘När änglarnas sång är stillad / När stjärnan på himlen är borta / När kungar och prinsar är hemma / När herdarna är tillbaka med sina flockar / Jobbarbetet börjar.’

I sin dikta går Thurman på en avskrift av ett avsnitt i kapitel tjugofem från Matteus evangelium som informerar en del av kristendomens sociala doktrin. Här skisserar Jesus av Nasaret några av de beteenden som han förväntar sig av sina lärjungar. Dessa inkluderar att mata de hungriga, ge den törstiga drycken, klä den nakna, välkomna den främling, besöka de fängslade och ta hand om de sjuka. Vidare bör lärjungen genomföra dessa handlingar med en inställning av ödmjukhet och glädje.

Medan de uppgifter vi associerar med julköp, bakning, dekorering och socialisering kan vara trötta är det svårare att leva den sociala undervisningen implisitt i julen under resten av året. Jularbetet ringer oss ut ur oss själv. Det ber oss att hedra varje persons värdighet, oavsett den persons omständighet och trots våra egna negativa fördomar. Juljournalen bjuder oss att gå med andra i sin timmes nöd, även när vandringen är obekvämt och kommer till en personlig kostnad.

För år sedan hade jag en lektion i vad det innebär att leva jul utöver december månad. En gentleman med vilken jag satt på ett bräde gjorde en kommentar när han frågades om hans dag. Han sa att hans dag var underbar; han hade haft ett antal oväntade möjligheter att hjälpa andra. Vid den tiden var jag en ung mamma upptagen med kraven från tre små barn; oväntade möjligheter att hjälpa andra var, i mitt sinne, ovälkomna avbrott i mitt schema. Hans självgivande attityd förvånade mig, och hans kommentar utmanade mig att se på min egen själviskhet.

Den sociala läran som Thurman förkämpade i sin dikt kräver inte att vi engagerar oss i stora gester för att rädda världen eller att dramatiskt rätt fel. Medan det kommer att finnas individer, som kung, som kommer ihåg i historiens annaler för att påverka social förändring i stor skala, kommer de flesta av oss aldrig att vara föremål för en Wikipedia-post. Våra handlingar är mer benägna att vara vanliga än heroiska och kommer att förbli stort sett okända för världen. Liv, Gud, Anden, eller hur du väljer att namnge det, kallar de flesta av oss att agera på små sätt. Som mor Theresa sa en gång, ‘Gör vanliga saker med extraordinär kärlek’. Attityden bakom gesten kan göra den enklaste åtgärden stor.

På vissa sätt står jularbetet i motsats till vårt årliga bruk för att formulera nyårsbeslut, som normalt fokuserar på att förbättra sig själv eller ens situation. År efter år har våra vanliga lösningar att gå ner i vikt, att spendera mindre och spara mer, sluta röka, att organisera sig och spendera mer tid tillsammans med familjen, lite att göra med att inkarnera julens ande.

Jul, som en av mina grannar sätter det, bör sparka börja vårt ger; det begränsar inte vår generositet och goodwill till några veckor av året. Även om vi mår bra när vi släpper några mynt i Frälsningsarmens vattenkokare, påminner säsongen om hur vi ska leva från januari till december.

Det är ingen tvekan om att förbereda och fira jul kan vara en hel del arbete men arbetet är kortlivat. När skönheten, frågan och frälsningen av jul har förflutit, när vi har återvänt till våra humdrum nio till fem rutiner, är det dags att komma ner till det hårda arbetet på jul. Det är dags att bära julens generositet och god vilja framåt i våra dagliga interaktioner med andra. Det är dags att inkarnera kärlek till en trasig värld.
gå ned i vikt snabbt Det verkliga juletidet börjar nu