att gå ner i vikt Det är dags att ‘bli vegucated’

gå ner i vikt Det är dags att ‘bli vegucated’

Quinoa, tofu och kale oh my! Dessa är några av de stereotypa staplarna av veganism, som förresten är läckra (förutom Kale, ew). Veganer får ofta en dålig rep som granola, själv rättfärdiga trädkramare, men efter att ha läst en bok som heter ‘Skinny Bitch,’ bestämde jag mig slutligen att proffsen uppvägde nackdelarna. Jag gick vegan.

Hittills har inte äta glass och ost (två av mina favoritmat) varit värda de positiva hälso- och miljökonsekvenserna. Låt oss ta en titt på några av dessa fördelar och ‘bli vegucated’.

Min viktminskning är emellertid inte bara på grund av att djur och deras produkter avlägsnas från min diet. Jag har ätit mycket hälsosammare än jag gjorde i min omnivore dagar eftersom det är mycket lättare som vegan. Frestelsen av Cook Out, cupcakes och DX-kycklinganbud är helt borttagna från ekvationen, så jag äter naturligt mindre skräpmat.

Akta dig för att äta mindre skräpmat motsvarar inte nödvändigtvis att äta hälsosamt. Jag var vegetarian från ålder 6 till ungefär 16 år, och jag mötte mycket reella konsekvenser för min dåliga matvanor. Jag led av svåra protein- och järnbrister. Min mamma hänvisade mig till en ‘carbetarian’ på grund av mängden pasta och bröd jag åt. Den här gången är jag mycket försiktig med att ha en väl avrundad, protein- och järnrik kost.

Min diet har inte bara ändrat siffrorna på min skala, men den har också förändrat hur jag känner. Jag är en mer energigivad, självsäker individ eftersom veganismen har förbättrat min hälsa och självkänsla.

Dessutom, och jag vet att du har hört det här förut, räddar jag djur. Jag har alltid haft en mjuk plats i mitt hjärta för kor. Jag har ko tofflor benämnda Ben och Jerry (ironiskt, jag vet). Jag har ingen önskan,
att gå ner i vikt Det är dags att 'bli vegucated'
tvärtom faktiskt, att skada dessa djur mer än jag gör mot mina kattdjur.

Djur som dödas i köttindustrin kan ibland lida och pumpas med skadliga tillväxthormoner. Vissa även bär skadliga sjukdomar. Hönor och ägg, till exempel, är fyllda med salmonella. Varje gång jag tar upp det här hör jag: ‘Åh, men ingen får faktiskt salmonella! Jag äter kakadeg hela tiden.’ Falsk. Jag samtalade en gång salmonella från kyckling. Dessutom kan bönder tjäna mer pengar om deras djur är större. Således är de incitiverade att mata sina djurhormoner som vi lägger in i våra kroppar varje gång vi äter en stor Mac eller ett ben.

Mjölk är roten till allt ont. Bara skojar, det är lite extremt, men det är väldigt grovt. Människor är tänkt att dricka mjölken från sina mammas ‘bröst, inte en bröst på en ko. Vi är de enda däggdjur som dricker ett annat djurs mjölk, det är helt enkelt inte naturligt.

När du är en baby dricker du mjölken från din mamma och då ska det vara det. Mjölkmjölk är avsedd att växa dig från en 6 pund baby till en lite större baby på ca 18 pund. Ko mjölk är avsedd att odla en kalv från en 63 pund bebis till en mycket större 600 pund ko. Vill jag vara 600 pund? Nej, så jag dricker inte kor ‘mjölk.

Även om jag ignorerar allt ovanstående är mängden resurser som veganismen sparar tillräckligt för att övertyga mig om att ändra min diet. Efter bara en månad av veganism, har jag sparat 33.000 liter vatten, 1.200 pund korn, 900 kvadratmeter skog, 600 pund koldioxid och 30 djur ‘liv.

Sammantaget har vegan varit det rätta valet för mig. Att ta bort djur och djur med produkter från din kost kan inte vara för dig, och det är bra. Men om veganism eller vegetarianism är något du funderar på, kom ihåg att det är okej att göra misstag. Trots allt förstod jag inte förrän efter den första veckan av min diet att mjölkchoklad har mjölk i den.
att gå ner i vikt Det är dags att 'bli vegucated'