te för viktminskning Djurvård och beteendehjälpämnen

gå ner i vikt räkna kalorier Djurvård och beteendehjälpämnen

Mest frostskyddsmedel är gjord av etylenglykol. Etylenglykolbaserad frostskyddsmedel smakar söt men är mycket giftig för både människor och djur. För att skydda husdjur, vilda djur och barn godkände provinsregeringen en förordning som kräver tillsats av ett bittermedel för all frostskyddsmedel som säljs på konsumentnivå i British Columbia. Förordningen, den första i sitt slag i Kanada, trädde i kraft år 2011.

Det hoppas att tillsatsen av ett bittermedel kommer att göra frostskyddsmedel mindre tilltalande. Medan detta är ett steg i rätt riktning som utan tvekan räddar liv, bör konsumenterna fortfarande uppmuntras att använda frostskyddsmedel gjorda av propylenglykol istället. Konventionell frostskyddsmedel innehåller etylenglykol, vilket är mycket giftigt mot människor och djur.

Många djur gillar den söta smaken av frostskyddsmedel och kommer lätt att konsumera när det ges möjlighet. Men frostskyddsmedel, även i de minsta mängderna, kan ha en mycket skadlig och ofta dödlig effekt på ditt husdjur. En enda tesked kommer att döda en katt och en matsked kommer att döda en 10 pund hund. Tusentals djur (husdjur och djurliv) dör varje år från frostskyddsmedel. Antifreeze läcker från bilar och spills i garage och på trottoar på grund av oanvända vätskeförändringar. I andra fall har frostskyddsmedel använts för att avsiktligt förgifta djur som en handling av grymhet.

Om du misstänker att ditt djur har intagit frostskydd, sök genast veterinärhjälp. DIN PET SKALL INTE RECOVERA PÅ HANS ELLER HÄR ETT. Tiden är kritisk, som inom några minuter börjar ditt husdjur uppleva njurskador. Djurvänlig frostskyddsmedel är propylenglykolbaserad och finns nu tillgänglig på vissa butiker eller via ditt lokala bilverkstad. Om din mekaniker inte använder husdjurssäker antifrost be dem att specialbeställa det för dig. Det kan kosta några dollar mer men det kan spara djur lever. Du kan ladda ner vår kampanjaffisch och ge den till andra för att förklara varför de ska göra omkopplaren.

Djurvänlig frostskyddsmedel har anti-frätande egenskaper, är biologiskt nedbrytbar och återvinningsbar, vilket gör propylenbaserad frostskyddsmedel ett bättre val för säkerheten hos husdjur och vilda djur, personhälsa, fordonets motorskydd och miljön. Gör omkopplaren idag!

Petand vilda djurskyddsmedel är tillgängliga på Lordco-platser i hela provinsen. Uni Select Automotive erbjuder även dessa produkter rikstäckande och levererar dem till mer än 2000 bilverkstäder.

Kunder kan begära propylenglykol frostskydd från deras bilverkstäder eller köpa dem separat och be att deras autocenter installerar produkten.

Ladda ner vår affisch idag och hjälp att sprida ordet! (PDF)

Spola upp spill och kassera frostskyddssystemet ordentligt.

Använd etylenglykol eller propylenglykol frostskyddsmedel till ett autocentrum som återvinner frostskyddsmedel.

Häll aldrig någon använt frostskyddsmedel (etylenglykol eller propylenglykol) ner i avloppet, sänkor, toaletter eller på marken.

British Columbia har ett nätverk av cirka 500 återvinningsanläggningar som accepterar använt antifrys (vanlig etylenglykol och propylenglykol), olja, oljefilter och oljebaserade och antifrysbehållare utan kostnad. på 1 800 667 4321 för en lista över försäljningsställen.

Vad gör jag om mitt husdjur förbrukar frostskyddsmedel?

Djur som har intagit antifrost går igenom två steg av symtom. Om obehandlad kommer död från njursvikt att uppstå inom några dagar. Lär dig vad du ska göra om ditt husdjur har förbrukat frostskyddsmedel.

Ta reda på mer om kallt väder sällskapssäkerhet och hur du skyddar dina friska familjemedlemmar under kallt väder. För en hund som går in i ett nytt hem kommer det att vara stressigt. Du vet var allting är och du har varit många gånger i hemmet. För en ny hund blir det första gången han har sett ditt vardagsrum, ditt kök eller ens sett din katt.

Kom ihåg att allt är ett första för honom i ditt hem. Tänk på att det är som när du flyttade in i ett nytt hem eller gått vilse i en ny stad. Ha tålamod, förstå och bli förlåtande om din nya hund inte vet någonting.

För att göra det lättare för din nya hund och för att hjälpa honom att få hjälp med ditt hem, är det bäst att planera för hans ankomst och hans första dag. Tänk på vad du behöver, vad han behöver och gör en plan.
te för viktminskning Djurvård och beteendehjälpämnen