rasa i vikt Differentierande två typer av diabetes

te för viktminskning Differentierande två typer av diabetes

KÄRLEDARE: Diabetes är en störning där blodsockernivåerna är över normala. Människor utvecklar diabetes antingen på grund av att bukspottkörteln inte producerar adekvat insulin eller eftersom cellerna i muskler, lever och fett inte använder insulin korrekt. Detta resulterar i att glukos kvarstår i blodet och förhöjda nivåer samtidigt behöver cellerna den energi som krävs för att fungera ordentligt.

Det finns två typer av diabetes, typ 1 och typ 2, där den senare är vanligast. Typ 1 indikerar att en person är beroende av insulin och kräver regelbundna injektioner som administreras själv eftersom kroppen inte producerar tillräckligt, om något insulin. Denna form utvecklas generellt före 30 års ålder och påverkar cirka 10 procent av alla diabetiker. Typ 2, å andra sidan, betyder insulinresistens. Dessa människor producerar tillräckliga insulinnivåer, men kroppen kan inte använda den ordentligt. Vissa kan till och med behöva insulininjektioner för att stimulera bukspottkörteln. Denna form kan förekomma hos människor i alla åldrar och är mer utbredd i överviktiga människor, Hispanics och indianer. Vissa fall av typ 2-diabetes har en stark genetisk grund medan andra inte gör det. Det förefaller vara ärftlig mottaglighet, men det är inte alltid fallet för dem som utvecklar diabetes.

Symtom är trötthet, ökad svält och törst, suddig syn och hudsår som inte läker väl. Komplikationer kan vara allvarliga och kan inkludera hjärtsjukdomar, stroke, dålig syn, njursvikt, nervskada, dålig cirkulation och en mängd andra förhållanden.

Förebyggande är nyckeln till sjukdomen för att förhindra att din diabetes fortsätter till typ 1. Om det är lämpligt, försök gå ner i vikt, eftersom övervikt kan hålla din kropp från att använda och använda insulin på rätt sätt. Minska ditt salt och alkoholintag. Gör bättre val när du handlar mat. Håll färska grönsaker som morot och selleri pinnar lätt tillgängliga för mellanmål medan du tittar på tv. Ät ordentligt och koordinera ett program med regelbunden träning, som att cykla eller golfa. En enkel promenad runt kvarteret dagligen är bra. Fråga din läkare eller endokrinolog om hänvisning till en dietist skulle hjälpa till. Om du har ett communitycenter i närheten, anmäla dig till simning eller aerobics. Få en vän att gå med dig. Det finns mer incitament om du har ett företag.

Om medicineringen är lämplig, ta den enligt din läkares anvisningar. Följ min No Flour, No Sugar Diet. Jag har fått otaliga meddelanden från läsare som anger att de har tagit sin diabetes, kolesterolnivåer och högt blodtryck under kontroll och har kunnat avbryta deras medicinering på min diet. Håll dig aktiv och i kontroll. Med lite motivation, hjälp och riktning, bör du se fantastiska resultat.

KÄRA DOKTOR. GOTT: Kan du ge mig råd om Tresemme-produkterna som tjocknar håret? Jag trodde att jag skulle komma ihåg föremålen tills jag kom till affären, men det var minst sex olika slag, och jag blev snabbt förvirrad om att köpa. Tack.

KÄRLEDARE: Det har varit dags sedan jag nämnde den specifika artikeln och åtgärda för att tunna håret, men jag tror att det är Tresemme Silk Protein Healthy Volume. Varumärken av schampo med kompletterande B- och E-vitaminer samt biotin och balsam med E bör vara din bästa satsning.
rasa i vikt Differentierande två typer av diabetes