levaxin viktminskning Distraherad förare lämnar Ironman triathlete i rullstol

bli smal på 4 veckor Distraherad förare lämnar Ironman triathlete i rullstol

AUSTIN (KXAN) En Pflugerville-man var tvungen att handla i sin racercykel för en rullstol efter en ouppmärksam förare slog honom tidigare denna månad. När han återhämtar uppmanar han till ökad medvetenhet om farorna med distraherad körning.

Femtiotal år gammal Tommy Levario satte sig på en cykeltur efter arbete i cykelbanan längs Wells Branch Parkway den 5 september, som leds österut. Han kommer inte ihåg kraschen i sig själv, men avdelningen för offentlig säkerhet rapporterade att en vit lastbil på östra sidan på Wells Branch Parkway svängde in i cykelbanan, slående Levario-cykeln. Nära korsningen med Killingsworth Lane, kastades Levario till trottoaren och rusade till sjukhuset.

Enligt DPS sa föraren att han såg cykeln. Troopers hittade föraren ouppmärksamhet för att vara en faktor i kraschen, även om de inte listade en telefon, mat eller någon annan anledning till distraktionen.

Föraren citerades för expired plåtar och har en annan citat i väntan på att inte stanna i en enda lane. Båda citaten kommer med böter som skulle uppgå till högst ett par hundra dollar.

Levario, å andra sidan, fick veta av läkare att han aldrig får gå igen.

Tommy Levario gör behandlingsövningar, (Vänster, KXAN Photo / Alyssa Goard). David Rehabilitation Hospital, Holly Cronin.

Hon förklarade att det som med alla patienter med ryggradssjukdomar kommer att vara svårt att berätta exakt hur mycket av Levario gamla rörelser han får tillbaka.

Först känner jag känslan av förlust eftersom det känns som om jag inte kan göra [triathlons] på det sättet längre, men jag känner också en känsla av hopp, för jag vet att jag kan göra det. Jag kommer att göra det igen, sade Levario. i en annan kapacitet igen med en rullstol, men jag kommer att göra det igen. började göra triathlons med sina två bröder för att gå ner i vikt. Det blev snart hans passion, vilket ledde honom och hans bröder att konkurrera i flera Ironman triathlons.

Medan hans familjemedlemmar brukar stödja Levario genom två gånger dagligen träning och grusiga raser, stöder de nu honom genom ett intensivt behandlingsschema. Levario terapeuter på St David säger att han kanaliserar sin Ironman beslutsamhet till sin återhämtning.

Förutom att lära sig att komma runt i en rullstol, vill Levario också sprida medvetenheten om farorna med distraherad körning.

Ny distraherad körkurs krävs innan licens utfärdas

Enligt TxDOT crash rapport nummer från 2016, det fanns totalt 98.847 kraschar i staten där chauffören ouppmärksamhet var en faktor, 319 av dem var dödliga. I jämförelse, 2016, fanns det 1 086 kraschar i Texas där texting var en faktor, 15 av dem var dödliga.

körning kan skada eller döda någon, och något behöver göras om det, något mer än att bara försöka utbilda allmänheten, sa han.

Parker Polan, advokat i Levario, sade att han sett massor av rättegångar med svarande med flera distraherade kör citat.

Tommy Levario och hans bröder tävlar i en triathlon. tror att lagstiftaren skulle kunna göra lite mer. tillade att förbättrad mobiltelefon data har gett advokater ett fönster till hur mycket människor använder sina telefoner samtidigt som de körs.

Lokala cykelförespråksgrupper känner sig lika.

Anklagade avgifter är inte tillräckligt stora där en person är allvarligt skadad, oavsett om det är cykel eller ej. En person som kör farligt och orsakar en krasch bör belastas med en mer allvarlig kränkning än en missfärgning av klass C, för att försäkra gemenskapen om att alla sårbara trafikanter, fotgängare, cyklister, förare, rullstolsburna, transiterande ryttare är skyddade. Statens Texas bör anta politik och bygga infrastruktur för att eliminera alla dödsolyckor och personskador och förhindra ytterligare trafikvåld i våra samhällen, säger Mercedes Feris, verkställande direktör för Bike Austin.
levaxin viktminskning Distraherad förare lämnar Ironman triathlete i rullstol