kost för viktminskning Djupa tankar för det nya året

viktnedgång Djupa tankar för det nya året

Jag gör en nyårsupplösning som jag kommer att bli en snällare, mildare person. Jag kommer att lyssna mer och prata mindre. Jag kommer att vara uppriktig och filosofisk. Jag kommer att vara djup. På tandläkarens kontor läser jag ekonomen istället of People magazine. Om ekonomen inte är tillgänglig kommer jag att läsa Newsweek, och om Newsweek inte är i erbjudandenna läser jag Yoga Journal, och Good Housekeeping, i den ordningen.

Jag kommer inte att titta på National Enquirer, The Star eller Touch Magazine i kassan vid mataffären. Jag köper inte frysta pizzor, sockerbelagd spannmål eller Cheez whiz-liknande produkter. Jag kommer att handla mer på Berkeley Bowl och mindre på Safeway, även om det betyder att du sniglar in i Walgreens först för att få en parkeringsplats.

Jag kommer att se bra filmer och titta bara på bra TV eller ingen TV, om det behövs. Jag kommer att läsa alla böcker som jag har tänkt läsa av de senaste 37 åren: Moby Dick, Anna Karenina och Ulysses. Jag kommer att lära mig att spela bro och schack och dansa tango. Jag kommer att gå till teatern mer, och kanske operaen.

Jag blir inte arg när någon skär mig av vid ett korsning. Jag tänker inte på tankar om fotgängare som kastar godisinpackningar i min trädgård. Jag antar inte att tonårspojkarna sover vid hörnet i närheten av mitt hus är droghandlare.

Jag kommer inte vara avundsjuk när jag lär mig lycka har kommit till andra människor. Jag kommer att vara glad för dem, och önskar dem bra. Jag kommer inte avundas vänner som har bokkontrakt och filmaffärer, stora arv och normala familjesituationer. En dag ska jag ta en kryssning i Medelhavet, och om inte, så var det också.

Jag kommer att ringa min mamma oftare, koncentrera sig på vad hon säger, flera uppgifter mindre. Jag kommer inte läsa tidningen medan du äter. Jag kommer att överväga varje bit av mat jag lägger i min mun och tugga det långsamt och noggrant innan du sväljer. Jag ska dricka flera glas vatten dagligen.

Jag kommer att träna mer, gå ner i vikt, gå av med en mobiltelefon under körning.

Jag kommer att komponera kolumner som är intelligenta, sofistikerade, reflekterande, tankeväckande, viktiga och vittiga. Jag kommer att fokusera på världsliga problem istället för mina egna lilla problem och tvångstankar. Jag kommer att skriva om internationell hunger, världsfred, global uppvärmning, aids, galen ko sjukdom och aviär influensa.

Jag kommer att rallya massorna mot orättvisor. Jag kommer att främja goodwill och vänskap.

Jag kommer att ha idéer om fängelsreform, stadssprawl och företagsstöld. Jag kommer att göra förutsägelser och prognoser; Jag kommer att vara visionär och profetisk. Jag kommer att avsluta varje uppsats med en epiphany som kommer att göra läsarna sucka. Jag kommer åtminstone att säga något diplomatiskt om sidorna som jag har sett i mitt grannskap.

Men precis som jag håller på att ta slut på den här kolumnen, kommer min hemmafru Andrea till min sovrumsdörr.

‘Hej Suzy,’ ropar hon. Jag vänder mig inte, upptagen som jag är med att vara insiktsfull.

‘Suzy’, upprepar hon. ‘Jag’ pratar med dig ‘.

‘Ja’, jag mumlar, irriterad för att bli avbruten från tankar av stor betydelse.

‘Du vet den stora orkanen i Louisiana för några månader sedan?’

Jag nickar mitt huvud utan att vända mig för att titta på henne.

‘Vad hände med alla dem alligatorer där nere, vet du?’

Jag pausar.

‘Hörde du mig? Jag tittade bara på’ Väderkanalen och det hände mig att jag aldrig hört några rapporter om alligatorerna. Du borde göra en kolumn om det, tycker du inte? ‘

Jag vänder mig och tittar på Andrea. Hon är klädd, som alltid, i raggedy rumpa pyjamas och en huvudduk. På hennes fötter är mina gamla får fodrade tofflor, och över hennes kindar, näsa och panna smutsas en ny ansiktsgrädde.
kost för viktminskning Djupa tankar för det nya året