kalorier isbergssallad Dietklocka

gå ner 5 kg på 1 vecka Dietklocka

Många nyårs resolutioner kretsar kring en hälsosammare livsstil.

För de som inte har släppt den upplösningen, har den federala regeringen några rekommendationer. Department of Agriculture släppte nyligen den åttonde upplagan av dietriktlinjerna som syftar till att uppmuntra hälsosamma ätmönster för att förhindra kroniska sjukdomar, enligt en gemensam utgåva från byråerna.

Rekommendationerna är avsedda att förbättra hur amerikanerna äter för att minska fetma och förhindra kroniska sjukdomar som typ 2-diabetes, hypertoni och hjärtsjukdomar, enligt frisättningen.

Huvudfokusen på kostriktlinjerna är att begränsa kalorier från tillsatta sockerarter och mättade fetter och minska natriumintaget.

Chrystal Hayes, klinisk näringschef för Jackson Madison County General Hospital, sade att riktlinjerna inte har förändrats så mycket från de som släpptes i det förflutna, bara kanske det var formulerat.

‘Det är några av samma saker som de alltid rekommenderat’, sa Hayes.

Hon sa att hon vet att en livsstilsbyte är svår för de flesta. Hon föreslår en gradvis förskjutning i hur någon konsumerar snarare än att ändra alla dåliga matvanor samtidigt.

‘En drastisk förändring så kommer de flesta att misslyckas,’ sa Hayes. ‘När du gör dessa förändringar långsamt, är du mer sannolikt att bli framgångsrik.’

Minska sockret

Riktlinjerna rekommenderar inte bara att minska socker men konsumerar mindre än 10 procent av kalorierna per dag från tillsatta sockerarter.

Hayes sa att det kan vara lika enkelt som att skära ut en läsk eller två.

‘Det är typ av de enklaste sakerna att göra och det är en av de ställen där du inte får några näringsämnen’, sa hon. ‘Det finns inget näringsvärde i sockersötta drycker. Många människor kommer att gå ner i vikt bara genom att bli av med dessa socker sötade drycker. ‘

Men igen, föreslår hon en gradvis spark av sockersötta drycker.

‘Skär det bara långsamt ur din kost’, sa hon.

Minska mättade fetter

Precis som socker, antyder riktlinjerna inte mer än 10 procent av kalorier om dagen från mättade fetter.

Livsmedel med hög mättat fett inkluderar smör, helmjölk, kött som inte är märkta som mager och tropiska oljor som kokosnöt och palmolja, enligt riktlinjerna.
kalorier isbergssallad Dietklocka