kalorier gå ner i vikt din make kan också

viktminskning träning din make kan också

Vill du ha din partner att passa? Du kan vara en källa till motivation för dem, eftersom en ny forskning tyder på att människor som försöker att gå ner i vikt är bara att hjälpa sig, de kan hjälpa andra också.

Resultaten av studien visade att när en medlem av ett par förbinder sig att gå ner i vikt var chanserna bra, och den andra partnern skulle också gå ner i vikt även om de inte deltog aktivt i en viktminskning.

Studien fann också att den takt som paret går ner i vikt är kopplat till varandra.

För studien, publicerad i tidskriften Obesity, spårade forskare viktsförlusten på 130 par över sex månader. De registrerade objektiva mätningar av deltagarnas vikt och undersökte par viktminskning banor över tiden.

Paren delades in i två grupper. I en grupp registrerades en medlem av paret i ett strukturerat sex månaders viktminskningsprogram som tillhandahölls i personrådgivning och onlineverktyg för att hjälpa till med viktminskning.

I den andra gruppen fick en medlem av paret en fyra sidoutdrag med information om hälsosam kost, träning och viktkontrollstrategier.

Kontakt med de individerna slutade med handouten.

Resultaten visade att de obehandlade partnerna för båda, de som försökte gå ner i vikt på egen hand och de som deltog i det strukturerade programmet också uppvisade viktminskning på tre och sex månader.

Resultaten kan lägga till en ny dimension till nationella guidade viktminskningsprogram som traditionellt är riktade personer som söker en hälsosammare livsstil, sa forskaren.
kalorier gå ner i vikt din make kan också