hur går jag ner i vikt snabbt Dietläkemedel Qnexa kan vara här snart

gå ner ett kilo i veckan Dietläkemedel Qnexa kan vara här snart

Qnexa sägs hjälpa användare att kasta 10% kroppsvikt.

Den federala regeringen nästa månad kan ge en dietdrog som den en gång avvisade för dess biverkningar ett skott på att bli det magiska pillret.

Men om det nya läkemedlet, kallat Qnexa, kan utföra viktminskningstroget beror på din definition av ordet ‘magi’.

Är pillret den saknade ingrediensen för människor som desperat vill kasta upp så mycket som 10 procent av sin kroppsvikt men saknar viljan eller förmågan att förlora överflödiga pund och hålla dem borta? Eller är det en tillfällig och potentiellt farlig lösning på ett problem som verkligen kräver en livsstilsförändring?

En sak är klar: De nästan 30 procent av vuxna i Pennsylvania och cirka 36 procent rikstäckande som anses vara överviktiga behöver något för att hjälpa dem att kasta de extra pund som hotar deras hälsa.

Linda Shumberger har kämpat med sin vikt hela sitt liv och är entusiastisk över tanken på ett läkemedel som kan hjälpa henne att förlora pounds.

Den 48-åriga Center Valley-kvinnans vikt gick upp och stannade för 22 år sedan efter sonens födelse. Hon försökte allt Atkins diet, Nutrisystem, grapefrukt. ‘Du heter kosten, jag försökte det,’ sa hon.

Men då började hon förlora kontrollen över hennes diabetes. Det var då hon visste att hon var tvungen att göra något med de extra punden.

‘Jag ville bandet operationen’, sade hon, hänvisar till ett förfarande där magen är begränsad, vilket begränsar mängden mat en person kan konsumera och få dem att känna sig fulla tidigare. ‘Men min diabetes var out of control.’

Hon tog en annan väg. Arbeta med Lehigh Valley sjukhus viktminskning specialist Harpreet Singh började Shumberger ta phentermine, ett läkemedel som begränsar aptit, och följer en låg kalori, hög protein kost. Hon förlorade ca 50 pund, sa hon och skulle vilja förlora mer.

Skulle Qnexa vara svaret? Dess anhängare hävdar att det kommer att hjälpa överviktiga människor att kasta mer vikt än andra läkemedel på marknaden, som inte har sett en ny post sedan 1999.

‘Jag’ skulle definitivt vara villig att ge det en virvel ‘, sade Shumberger. Mat- och drogadministrationen är redo att ge den också en virvel. En FDA-rådgivande kommitté i februari rekommenderade godkännande av drogen, rensade en hinder mot full FDA-godkännande nästa månad.

Det var en turnaround för drugmaker Vivus of Mountain View, Kalifornien. FDA under 2010 nekade att godkänna Qnexa eftersom utskottsmedlemmarna var oroade över hotet om fosterskador som läkemedlet ställde för gravida kvinnor. De ifrågasatte också den lilla ökningen av hjärtfrekvensanvändarna verkade att uppleva. Vivus skickade sin ansökan till FDA och rådgivande utskottet röstade starkt till förmån för den 22 februari.

Det kan betyda stora saker för Vivus, vars aktiekurs mer än fördubblats till 23,
hur går jag ner i vikt snabbt Dietläkemedel Qnexa kan vara här snart
78 dollar efter FDAs rådgivande utskotts omröstning.

Finansindustrin är övertygad om att ett stort läkemedelsföretag flyttar in för att ta över Vivus, vars årliga försäljning av Qnexa skulle kunna nå 5 miljarder dollar år 2020, berättade analytikerna Rodman Renshaw för Bloomberg News.

I sin presentation till FDA sa Vivus att det skulle begränsa distributionen till vissa apotek, utbilda läkare om riskgrupper och be läkare att kräva kvinnor i barnbarn som tar Qnexa att ta månatliga graviditetstester. FDA kan fortfarande kräva att företaget gör en kardiovaskulär studie också.

‘Det är viktigt för patienter som söker behandling för att förstå och bli påminna om de potentiella riskerna som är förknippade med Qnexa’, sa företaget i ett uttalande. Dessutom sa det att den föreslagna strategin för riskhantering ‘kommer att inriktas på utbildning av patienter och vårdgivare genom frekvent kommunikation som beskriver säkerhetsaspekterna och lämplig användning av Qnexa.’

Qnexa är en blandning av två läkemedel på marknaden: topiramat, en medicin som används för att behandla anfall i epileptika; och phentermin, den aptitdämpande Shumberger tar.

Personer som har kämpat för att gå ner i vikt i flera år kan komma ihåg att phentermin är hälften av kostmedicinen ‘fenfen’, som FDA tog bort från marknaden 1997, eftersom kombinationsläkemedlet var förknippat med hjärtklaff och lungproblem. En våg Singh, Shumberger s doktor, sa att hon är bekväm med att ordinera phentermin eftersom det inte är beroendeframkallande och kan hjälpa människor att bota deras mat. Men om individens kostfrågor inte är att kontrollera hungern, men begär efter sötsaker och kolhydrater, phentermine kommer inte hjälpa till mycket.

Det sade Singh, varför hon är hoppfull om Qnexa och skulle vilja se den tillgänglig de närmaste månaderna. ‘Jag tycker det är en ganska bra kombination’, säger Singh, som förväntar sig hälften av hennes patienter att be om det.

De kunde vara för en chock, tillade Singh, för hon förväntar sig inte att det kommer att täckas av försäkring. ‘Det kan vara $ 75 till $ 80 per månad,
hur går jag ner i vikt snabbt Dietläkemedel Qnexa kan vara här snart
‘ sa hon.