hjälp med att gå ner i vikt Din urin kan avslöja allt om vad du äter

gå ner ett kilo om dagen Din urin kan avslöja allt om vad du äter

Läkare vet exakt vad du äter ur din urin, enligt en nio månaders brittisk undersökning utförd av 16 medicinska experter. De hoppas en dag att data kommer att hjälpa nutritionister och läkare övervaka livsmedelsförbrukningsmönster hos personer med hög risk att försöka gå ner i vikt eller återhämta sig från hjärtattacker.

Experimentet ägde rum från augusti 2013 till maj 2014. Forskare placerade 19 testämnen på fyra randomiserade dieter och samlade sedan urinen. Imponerande experter kunde skilja mellan varje ämnes måltidsplan baserat på sitt insamlade avfall. Biologiska markörer indikerade bevis på olika livsmedel fetter, kolhydrater, kött, frukt, grönsaker och mer.

‘Betydande stegvisa skillnader i metabolitkoncentrationer uppfattades mellan dieter med de lägsta och högsta metaboliska riskerna’, avslutade studien.

Varför är rättegångens resultat så viktiga? Eftersom människor verkligen är riktigt dåliga på att hålla ärliga uppgifter om vad de sätter i sina kroppar. ‘Vi litar bara på människor som håller loggar på sina dagliga dieter, men studier tyder på att cirka 60 procent av dem missuppfattar vad de äter till viss del.’
hjälp med att gå ner i vikt Din urin kan avslöja allt om vad du äter