gå ner i vikt matschema dietplaner rinner väl mot konkurrens

hur går man ner i vikt på en vecka dietplaner rinner väl mot konkurrens

CHICAGO Försöker smala ner? Viktvaktare och Jenny Craig gjorde de bästa poängen för effektivitet i en granskning av forskning om kommersiella dietprogram, men många andra planer har bara inte studerats tillräckligt för att utvärdera långsiktiga resultat.

Pooling resultat från flera studier, fann forskarna att Weight Watchers dieters förlorade ett genomsnitt på minst 8 pund och hålls av det i minst 12 månader jämfört med cirka 15 pund för dem som använder Jenny Craig-planen.

De flesta deltagarna var överviktiga, med en viktminskning på mellan 3 procent och 5 procent av deras inledande vikt, men det är en rad som läkare brukar rekommendera för att uppnå hälsosamma fördelar, inklusive lägre blodtryck och kolesterolnivåer. Kimberly Gudzune, en internist och forskare vid Johns Hopkins Universitets läkarskola.

Studien publicerades måndagen i Annals of Internal Medicine.

Forskningsöversynen omfattade 39 rigorösa studier med 11 populära dietprogram som inkluderar support eller rådgivningstjänster och involverar avgifter för produkter eller tjänster. De flesta studier jämförde programmen med standard dietinformation eller beteendemässiga rådgivande patienter får från vårdgivare. långsiktiga resultat för Weight Watchers och Jenny Craig var mestadels bättre än jämförelserna.

Forskarna försökte inte göra jämförelser mellan olika dietplaner. Vuxna överviktiga eller överviktiga, det är viktigt för läkare att veta vilka dietplaner som fungerar.

Dietföretag hade ingen roll i forskningen, sa Gudzune.

Viktvaktare och Jenny Craig inkluderar beteendemässig rådgivning, coaching eller socialt stöd som är viktigt för långsiktig viktminskningsframgång, enligt en Annals redaktionell.

Viktvaktare kostar ungefär 43 dollar per månad, vilket inkluderar kostnader för att delta online eller personligen stödgrupper eller coaching sessioner. Deltagare kan köpa företagets lågkaloriprodukter eller köpa egen mat, men varje objekt är tilldelat poäng och dieters syftar till att inte överskrida en daglig punktgräns.

Jenny Craig tillhandahåller färdiga måltider och kostar ungefär $ 600 per månad.

Michele Rouse, en administrativ samordnare på Johns Hopkins ‘medicinska skola som brukade arbeta för Gudzune, säger att hon har förlorat 7 pund sedan hon började på Weight Watchers för en månad sedan och har redan sett en droppe i sitt förhöjda blodtryck. Rouse sa att hon inte’ Jag vet inte mycket om den nya studien och plockade tyngdtittare eftersom hon hade haft framgång med det för många år sedan.

Det är för tidigt att berätta om programmet kommer att hjälpa henne att nå hennes 70 pund viktminskning mål, men Rouse säger att det är en förnuftig plan som är mer som en livsstil förändring än en hård diet.
gå ner i vikt matschema dietplaner rinner väl mot konkurrens