gå dig smal District 4 förbises

kalorier gå ner i vikt District 4 förbises

Tre första gången politiska kandidater tävlar om ett öppet stadsrådssäte i distrikt 4, beläget i den södra centrala delen av Santa Fe. Det är ett distrikt som är fullt av statliga medarbetare, stadsmedarbetare, unga familjer med barn och pensionärer.

Enligt samtliga tre kandidater är det mest förortsdistrikt 4 också hem för många som tror att deras del av staden inte får en rättvis skaka från stadshuset.

I de senaste intervjuerna har alla tre kandidaterna JoAnne Vigil Coppler, en fastighetsägare med decennier av regeringserfarenhet, affärsägare Eric Holmes och veteraner advocatetold The New Mexican, som samtidigt som de kampanjer dörr till dörr, har de haft mycket missnöje med stadsregeringen, en känner att de bättre delarna av staden får mer uppmärksamhet och bättre behandling.

De säger att det också är meningen att vissa invånare ser kommunerna som dysfunktionella.

Alla tre kandidaterna sa att parker och vägar inte är lika väl underhållna i deras distrikt som i andra delar av staden och att polis och brandskydd är otillräckliga.

‘Människor i mitt distrikt vill bara behandlas lika’, sade stadsrådsmannen Ron Trujillo, en 12 årig borgmästare som körs för borgmästare i år i stället för att bli val till sitt 4-platssställe.

Mike Harris, den andra District 4-representanten på rådet, beskrev området som ‘medelklassen’. För Trujillo är termen ‘arbetarklass’.

Hur som helst, sade Trujillo, distriktet är hem för många gamla Santa Fe-familjer.

‘Min mamma och pappa köpte ett hus i Bellamah och jag växte upp där,’ sa han och hänvisade till en av Santa Fes äldsta förorter. ‘Jag bor bara några kvarter från huset jag växte upp i.’ Harris sa att han ‘bodde i distriktet i 30 år och höjde tre barn där.

Förutom Bellamah-underavdelningen innehåller distriktet nyare bostadsutveckling längs Rodeo Road, väster om Yucca Street, och till och med nyare underavdelningar längs Governor Miles Road och South Richards Avenue.

‘Det är ett bra tvärsnitt av staden’, säger Harris. ‘Det är i grunden mitt i staden. Det är det enda distriktet som gränsar till alla de andra tre distrikten.’

Alla tre kandidater som kör i Trujillo sits är stadens infödingar som har examen från Santa Fe High School. Men av de tre har Vigil Coppler överlägset den mest upplevelsen med regeringen, inklusive City Hall. Under dess borgmästare Sam Pick fungerade hon som mänsklig resursdirektör för staden i slutet av 1980-talet.

Hon har flera olika statliga ståndpunkter,
gå dig smal District 4 förbises
bland annat ordförande i statsstyrelsen under regeringens regeringsråd Bill Richardson. Hon har varit fastighetsmäklare sedan 2002 och lanserat sitt eget företag 2015. Vigil Coppler är också vice ordförande i New Mexico State Employees Credit Union och ordförande för Labor Management Relations Board på Northern New Mexico College.

I en ny intervju växte Vigil Coppler nostalgisk med de år som hon tillbringade som toppadministratör på Stadshuset i mitten av 1980-talet.

‘Vi hade en kvalificerad borgmästare, en kvalificerad stadschef, en finansdirektör som visste vad han gjorde’, sa hon. ‘Allt sprang som en väloljad maskin.’

Men det är ändrat, sade Vigil Coppler. Från samtal med väljare träffades hon under kampanjen, sa hon, ‘staden är inte trovärdig. Det finns en verklig brist på förtroende. Många stadsdelar får inte den uppmärksamhet de förtjänar. ‘

Ett specifikt problem, sade hon, är att det inte finns tillräckligt med bostäder som är överkomliga.

Vigil Coppler sa att staden måste sprida låginkomsthusutveckling bland alla fyra distrikten. Distrikt 3 och 4 hamnar ofta som ‘dumpningsplats’ för utveckling som andra delar av staden inte vill ha, sa hon.

Den nordvästra kvadranten, där staden äger hundratals hektar mark, skulle vara bra plats för sådana bostäder som hon sa. Emellertid har den tanken diskuterats i årtionden och motståndare har segrat och sagt att området är de sista stora bitarna av öppet utrymme i Santa Fe.

En ensamstående mor till en son i hans 20-åriga sade Vigil Coppler att hon är empatisk för ungdomar som försöker hitta platser att bo i Santa Fe. ‘Jag är mycket bekant med bristen på bostäder,’ sa hon. ‘Många barn i 20-talet måste leva med sina föräldrar.’

Holmes äger och förvaltar fyra företag under ett tak i ett lager utanför St. Michael’s Drive. Och nu vill han hjälpa till att hantera en stadsregering säger han inte fungerar.

‘Finansdepartementet är en röra’, sa han i en ny telefonsamtal. Som ett exempel pekade han på obligationslånet 2008 för att förbättra parker och spår.

Gift med fyra barn, är Holmes en före detta boxningspromotor som sålde det till sin bror.

‘Jag hjälper fortfarande ibland,’ sa han.

Hans kandidatur ökade tidigare denna månad när han godkändes av den amerikanska federationen av statliga, läns- och kommunala anställda, Lokala 3999, facket som representerar de flesta stadarbetare.

Holmes sade invånare i distriktet har klagat över att polis och brandskydd är otillräckliga. ‘Vi måste fylla de lediga tjänsterna inom polisavdelningen och brandkåren,’ sa han. Han sa också att stadsregeringen måste bli allvarlig om missbruk av opioider.

‘Det är ett stort opiatproblem i Santa Fe’,
gå dig smal District 4 förbises
sa han.

Holmes nämnde också vad han kallade ‘bostadskrisen’ i Santa Fe. För att lösa detta sa han: ‘Vi måste involvera samhället. Vi måste ta med grannskapsgrupperna tillsammans.’

Som hans motståndare sa Holmes att han tror att hans distrikt förtjänar mer uppmärksamhet och respekt från staden.