allevo viktminskning Dinorwic man berättar bisarrt inrikes möte med marauding lynx

gå ner 5 kg på en månad Dinorwic man berättar bisarrt inrikes möte med marauding lynx

Att höja tre getter har varit en ny upplevelse för John Cox of Dinorwic. Han har haft dem i nästan ett år och han säger att det har varit en lärande erfarenhet. Någonting han aldrig förväntade sig var att få mamma geten att slåss en lodjur i sitt vardagsrum.

Den 3 mars lämnade Cox sitt hem och bestämde sig för att packa ner ett stig för fiske senare på dagen. Hans 15 år gamla dotter Kelsay var uppe i sitt rum, hemma sjuk från skolan för dagen. Cox återvände hem och var nere när han fick ett samtal på sin cell från husets telefon, det var hans dotter Kelsay. Han svarade och undrade varför hon ringde honom. Hon frågade var han var och han sa nere och frågade igen varför hon ringde honom. Hon berättade för honom att det fanns en lynx fäst vid deras get Stella.

Cox tävlade på övervåningen för att se vad hans dotter bevittnade och det var säkert att Stella försökte horna denna stora katt som har sin mun omslagen i halsen. Geten blödade blod.

Dessa getter är som husdjur till familjen Cox, de kommer till huset, de är vänliga och de är vana vid familjen. Gåren går ibland upp till huset och pekar huvudet i dörren. Allt detta sprang genom Cox-huvudet när han sprang till vapenkabinetten och spände låset öppet. Adrenalin gick högt och han hade svårt att få låset öppet. Med riflet i handen körde han över till dörren och tänkte på att han kunde förlora Stella. Det när allt blev ännu mer häftigt.

‘Jag öppnar dörren och precis som jag gjorde så ser Stella mig vid dörren och börjar ladda upp mot dörren och spränger dörren öppna löpningar i mitt vardagsrum och nu är de två som en barbrawl som går in i mitt vardagsrum , säger Cox. ‘Hon sparkar, flyger blod, möbler flyger och jag undrar vad jag borde göra just nu eftersom jag nu har en laddad 303 och jag vill inte pressa utlösaren i huset.’

Osäker på resultatet av att skjuta,
allevo viktminskning Dinorwic man berättar bisarrt inrikes möte med marauding lynx
Cox satte vapnet på säkerhet och slog katten med rumpens rumpa tre gånger i huvudet och kastade all sin vikt bakom gungorna. Lynx släppte äntligen och sprang till andra sidan av huset. Cox var inte medveten om att Kelsay också var nere vid denna tidpunkt, och kunde inte komma tillbaka till sitt rum som hon sprang till köket. Lynn sprang förbi henne, ögonglobbar henne på vägen och studsade på soffan och studsade sedan mot fönstret. Att försöka flyga lodret kraschade i glaset och lämnades blödande men levde fortfarande.

‘Vid den tiden är katten nu ett par meter bort från mig och jag undrar om jag ska pressa utlösaren och slå ett hål i väggen eller ricochetten,’ sa Cox.

Med säkerhet på nytt höll Cox pistolen som en basebollbat och slog ut katten med en whack.

Att när Stella geten, som fortfarande inte är övertygad om att kampen är färdig, körde över och plockade upp katten genom sina horn och slängde den i TV-stället och började hov det. Cox tog Stella tillbaka utanför och när han återvände försökte katten försöka få tillbaka. Bifogade en bajonett till hans gevär Cox pekade den disorienterade katten runt köksön. Cox berättade då för sin dotter att öppna ytterdörren och komma tillbaka till sitt rum. När katten såg ljuset började den gå mot den. När lynxen gjorde det till dörren höjde Cox sin pistol och sparkade, skottskottet ekko i huset.

Kampen i huset följdes av en ny inlärningserfarenhet. Cox tog djuret till sin handledare som har varit en trapper i 30 år och de skinned den. Han tog då djuret och lärde sig allt om att sticka och härda, skinn och djurvård.

‘Prata om posttraumatisk stress’,
allevo viktminskning Dinorwic man berättar bisarrt inrikes möte med marauding lynx
sa Cox om vad som hände i slutet. ‘Trapparen lämnade den i mitt hus medan jag var borta och jag kom tillbaka och det satt över kaffebordet och det skickade ett skott av adrenalin genom mig eftersom jag trodde att det var tillbaka i huset.’