2 veckors diet Discus Record Holder Shelbi Vaughan är 3

mat för viktnedgång Discus Record Holder Shelbi Vaughan är 3

Foto med tillstånd av Tracy Burke

av Mansfield Legacy håller nu nationalrekordet i diskuskastet. Hon handlar inte bara om spår, men hon kommer också att spela volleyboll på Texas A nästa säsong.

National Discus Record Setterof Mansfield Legacy (Texas) är en muskulös 6 fot 2, och det är alla flickor.

Foto med tillstånd av Rhonda WalkerVolunteer tränare Ed Berry, som specialiserat sig på diskus och skott sätter, kallar henne ‘extremt utåtriktad. Hon är all tjej. Håret och naglarna måste alltid vara rätt. Hon är livlig, bubblig, driven och vill vinna när det gäller att spåra. ‘

Vaughan håller inte med om att erkänna, ‘Jag gillar det (kallas en diva). Jag tycker att det är söt. Coach Berry kallar mig alltid ‘Prinsessan’ eftersom jag alltid har bågar i mitt hår och min favoritfärg är rosa. ‘

Men när det gäller sport överväger hon motståndare med sin enorma förmåga. En hård konkurrent, hatar hon att förlora.

Under de senaste Texas-reläerna bröt hon den nationella diskussfilen med ett enormt slag på 191 fot, 6 tum. Rekordet 190 3 hade stått sedan 2009. Det var ett stort hopp med tanke på att hennes personliga rekord hade varit 176 9 och det hade blivit etablerat en vecka tidigare.

‘Jag tänkte inte på att bryta nationell rekord alls. Jag ville bryta Texas Relays-posten (169), ‘sa hon.’ Det (rekordet) var enkelt. Jag kände att det kunde vara på 170-talet. Jag var i chock och bara frös (när hon hörde avståndet). Jag stannade bara och kramade min tränare och min mamma. ‘

Beckler mindes, ‘Det var en perfekt dag, inte mycket vind. Texas Relays sätter alltid på mer press och hon steg till tillfället. När de tillkännagav det föll hon ut.’

Skivan borde dock inte ha varit så chockerande för insidenter som hade sett Vaughan elda diskuserna 195 8 och 195 3 i praktiken sessioner två veckor tidigare.

Vaughan vann också Texas Relays-skottet för andra året i rad med en kasta på 48 11.

Berry var snabb att påpeka att en ömt höger axel hindrade henne från att träna med skottet under hela veckan som ledde fram till Texas Relays. Han förklarade också att kasta rörelsen är annorlunda och påverkar inte diskusen.

Vaughan tillade: ‘Jag har en mycket hög smärtstolerans och jag tycker inte om skador för att hålla mig tillbaka från någonting.’

Sedan T-boll vid 3 års ålder har Vaughan varit starkt involverad i sport. Hon spelade basket till hennes andra år och har spelat volleyboll större delen av sitt liv. Faktum är att hon kommer att delta i Texas A University på hösten på ett volleybolls stipendium, men hon kommer också att dubbla i spår. Hon har en 3,7 GPA och kommer att ha stora utbildningar med målet att vara lärare och tränare på mitten eller gymnasiet.

Förra hösten ledde hon volleybollslaget i dödar (579), block (70) och ess (51) medan man placerade andra i grävningar (367).

Vaughan började faktiskt på grundskolan som nybörjare i Azle (Texas) där hon hade ett bästa diskusskast på 133 2 i klass 4A-regionen. Hennes näståriga år vann hon 4A statliga diskuskronan med ett kasta på 144 8 och var andra i skottet satt på 44 3.

Foto med tillstånd av Rhonda WalkerNär hennes mamma, Rhonda Walker, fick ett nytt jobb och de flyttade till Mansfield-området. Hon fick gärna volleyboll och spårvagnar och gjorde en snabb anpassning till sina nya lagkamrater.

Upp till starkare konkurrens vann Vaughan igen diskus titeln, den här gången med ett klass 5A rekordkast på 161 fot. Hon var också andra i skottet satt på 44 11 1/4.

‘Det var ganska spännande,’ sa hon. ‘Inte många människor har en chans att vinna staten två år i rad. Jag gillar spänningen av det (tryck).’

Förra sommaren vann hon diskus på USATF Outdoor Junior Championships i Eugene, Ore., Med ett kast på 165 5 och Pan American Junior Championships i Miramar, Fla., Med ett kasta på 174 3. Hon placerade också tredje (172 6 ) under IAAF World Youth Championships i Frankrike.

När det gäller hennes första internationella tävling sa Vaughan: ‘Det var spännande, men jag var lite upprörd för att jag hade ett vinnande kasta (176 5 1/4), men de tappar inte kastar i förberedelserna.’

När hon avslutar sin prep-karriär kommer Vaughan förmodligen att göra en personlig rekord i skottet, för att hon har uncorked ett 52 fotskott i praktiken. Att göra tyngdlyftning för första gången och äta friskare har gjort det möjligt för henne att göra stora hopp i alla hennes händelser.

En annan oväntad dimension är hennes deltagande i 4×100-reläet. Hon har överraskande fart för sin storlek.
2 veckors diet Discus Record Holder Shelbi Vaughan är 3