viktnedgång träning FDA godkänner tyngdförlustmagasinpumpenhet

lchf viktnedgång FDA godkänner tyngdförlustmagasinpumpenhet

Mat- och drogadministrationen godkände en tyngdförlustanordning på tisdag som pumpar mat ut ur en mage efter att ha ätit en måltid.

För att placera enheten sätter en kirurg ett litet snitt och sätter endoskopiskt ett rör i patientens mage som är fastsatt på en port som ligger utanför kroppen, enligt uttalandet. För att tömma magsinnehållet bör en person vänta tjugo eller trettio minuter efter att ha ätit och sedan fästa en extern kontakt till porten och öppna ventilen.

Enligt uttalandet kan 30 procent av kalorierna som förbrukas under en måltid avlägsnas av enheten, vilket tar fem till tio minuter att dränera maten från magen till toaletten.

Medan enheten kan effektivt kontrollera kaloriabsorptionen måste patienterna noggrant övervakas, William Maisel,
viktnedgång träning FDA godkänner tyngdförlustmagasinpumpenhet
biträdande chef för vetenskap och chefforskare i FDA Center for Devices and Radiological Health, sade i ett uttalande.

måste regelbundet övervakas av vårdgivare och bör följa ett livsstilsprogram för att hjälpa dem att utveckla hälsosammare matvanor och minska deras kaloriintag, sa Maisel.

Apparaten kräver ofta resor till läkaren för att förkorta röret när patienten tappar vikt och har en säkerhetsfunktion som automatiskt slutar fungera efter 115 cykler för att säkerställa att patienterna faktiskt gör det till sin vårdpersonal.

Kliniska studier visar att efter ett år förlorade patienter som använde AspireAssist 12,1% av sin totala kroppsvikt jämfört med 3,
viktnedgång träning FDA godkänner tyngdförlustmagasinpumpenhet
6% av patienterna i kontrollgruppen.