viktnedgång snabbt Fatbrännare

träningsprogram gå ner i vikt Fatbrännare

Under de senaste åren har fettbrännare blivit en del av många människors viktminskning. Markerade som ett naturligt sätt att komplettera kost- och träningsprogram, är dessa formuleringar i allmänhet en kombination av ört- och vitaminföreningar. De, som alla substanser, påverkar varje individ på olika sätt, och medan många rapporterar att de förlorar en tillfredsställande vikt medan de använder dem, märker andra liten eller ingen skillnad. Orsakerna till detta är lika varierade som varje persons kroppskemi.

Kemin bakom fettbrännare

Det finns många faktorer som är inblandade i viktminskning. Precis som en person kan hålla sig smal medan han äter nästan vad som helst som han vill, medan en annan får vikt genom att bara titta på en potatischip, kan enskilda insatser för att gå ner i vikt ha varierat resultat. Två personer på samma plan får ofta mycket olika resultat. Att förstå hur kroppens kropp kommer att reagera på de ämnen som finns i många fettbrännare kommer att ge en indikation på om dessa tillskott kommer att fungera.

Och precis vad består fettbrännare av? Per definition är detta tillägg en formulering av växtbaserade ingredienser avsedda att öka energi, stimulera ämnesomsättningen och undertrycka aptit. Forskning har visat att vissa örter kan få effekt på hur kroppen brinner fett. Andra föreningar, som härrör från både växt- och marina källor, antas också stimulera kroppens egna naturliga fettförbränningsprocesser. En viktig ingrediens i vissa fettbrännare är ephedra. Denna ört odlas i Mongoliet och Kina och fungerar som ett naturligt amfetamin , stimulerar hjärtat och centrala nervsystemet.

En annan ingrediens att leta efter är chitosan. Detta är ett ämne som härrör från skelett av marina djur såsom krabbor. Det binder till fettlösliga vitaminer, vilket förhindrar att kroppen absorberar dem. Pyruvat är en biprodukt av sockermetabolism. Studier har visat att det kan öka ämnesomsättningen genom att påskynda de processer som bidrar till funktionen hos alla celler. HCA,
viktnedgång snabbt Fatbrännare
som står för hydroxikitrat, är en annan möjlig ingrediens. Det härrör från ett träd odlat i Indien. Vissa tillverkare hävdar att det undertrycker aptit.

Andra ingredienser och deras effekter

Traditionella fettbrinnande örter kan också vara en del av formuleringen. Dessa örter antas främja termogenes, vilket är skapandet av värme i kroppen. Ökningen av värme gör att kroppen kan bränna fett snabbare. Guarana, en vild ört från Sydamerika, innehåller höga halter av koffeinliknande substans som stimulerar energinivån och minskar aptiten. Citrus aurantium är en koffeinsubstitut som härrör från bitter apelsin. Det stimulerar beta 3-cellreceptorer, som i sin tur släpper ut fett från kroppshandlare.

Andra ämnen ingår ofta i fettförbrännarsammansättningar för att stödja dessa örter för att skapa större termogenes. Några populära formuleringar innehåller grönt teextrakt, som är en kraftfull glukosregulator och antioxidant. Koffein är givetvis ett stimulans som påverkar hjärtat och nervsystemet och undertrycker aptit. Pilbark har analgetiska egenskaper, vilket är till hjälp för idrottare som ofta arbetar genom muskelsmärtor och smärtor.

Är fettbrännare effektiva?

Tanken bakom fettförbränningssammansättningar är att stimulera kroppens egna naturliga processer och hjälpa till att kasta fett snabbare genom att hjälpa till med fettutsläpp från cellerna. Var och en av de vanliga ingredienserna har testats i olika studier, men det finns fortfarande ingen överenskommelse om vilken formulering som är den säkraste och mest effektiva. Fråga ett dussin hälso- och fitnessexperter vilka ingredienser de skulle rekommendera, och du kommer sannolikt att få ett dussin olika svar. Förståligt leder detta till förvirring bland konsumenterna.

De flesta experter kommer dock överens om att fettbrännare ska användas med försiktighet. De med högt blodtryck eller neurologiska störningar, kvinnor som är gravida och alla med oregelbunden hjärtslag bör inte använda någon produkt som innehåller ephedra. På samma sätt kan andra ingredienser som finns i fettbrännare, samtidigt som de är allmänt bevisade, påverka vissa personer negativt. När det gäller viktminskning kan enskilda resultat variera. Detta beror till stor del på en s nivå av kost och motion.
viktnedgång snabbt Fatbrännare