recept viktminskning Federal handling skenar ljus på allvarliga psykiska problem

gå ner i vikt fort Federal handling skenar ljus på allvarliga psykiska problem

Och stereotyper måste förändras. Dreier själv återkallade att man tänkte att människor med en ätstörning skulle se ut på ett visst sätt. Och det ofta, kategoriserar människor på utsidan någon med en ätstörning, som en person som är extremt tunn. Men det är inte alltid fallet.

Ätstörningar kan påverka män, kvinnor, ungdomar; De diskriminerar inte genom ras, kön eller sexuell preferens. Och det är inte ett val, utan snarare en mental hälsa.

‘Varje dag var jag i min ätstörning, om jag hade möjlighet att välja att inte göra det, skulle jag inte göra det. Jag vaknade inte och sa: Jag vill vara i min ätstörning idag, jag vill vara helt eländig, sade Dreier. ‘Jag vaknade varje dag och sa att jag aldrig kommer att göra det igen. Och varje dag gjorde jag samma sak. ‘

Danielle Shelton är grundaren av Better Living Solutions och sa att det i motsats till andra psykiska problem som alkoholavvikelse inte alltid är så snitt och torr med ätstörningar. Det kan därför vara svårt för familjemedlemmar eller till och med läkare att känna igen .

‘Blandade meddelanden är definitivt vanliga med denna typ av sjukdom (eftersom en persons citatvikt är stabil, så andra ser det inte som en pressande fråga,’ säger hon Shelton. ‘Men de kommer in här och jag säger,’ Nå du ‘, äter bara en gång om dagen? Det är ganska dåligt. Du får inte tillräckligt med näring för att bränna din hjärna, ditt hjärta hela dagen. ”

När det gäller att få hjälp finns det flera olika typer av behandlingsalternativ, som varierar beroende på svårighetsgraden av sjukdomen. Dessa inkluderar inpatient-, bostads-, delvis sjukhus, intensiv öppenvård och öppenvård.

Varje vårdnivå har olika kriterier. Och försäkringsbolag har särskilda kriterier som patienten måste mötas för att täcka olika typer av behandling. Det är inte allt klippt och torrt, och Shelton sa att brist på kunskap kan hindra ytterligare att få den nödvändiga vården.

‘Bristen på utbildning medvetenhet för sjukvårdspersonal och terapeuter och mentalvårdspersonal ges inte’, sa hon.

Men hon hoppas att det snart kommer att förändras.

Innan han lämnade sitt kontor, undertecknade president Barrack Obama den 21: e århundraden Cures Act in law. Lagen är en av de första delarna av federal lagstiftning som erkänner ätstörningar som psykisk hälsofråga, och gör flera saker för att förbättra vården.

‘En del av detta är inriktat på att få ytterligare utbildning för människor genom sin utbildning. Så vi kan’ tillhandahålla ett system för finansiering av ätstörningsmedvetenhet ‘, sade Florida kongressledamot Ted Deutch, som hjälpte arbetet med räkningen.

‘Det andra och viktigaste är att medan det är meningen att det ska vara psykisk hälsa, har det gått lång tid att komma dit och det finns inte bara för personer med ätstörningar’, säger han. ‘Det säger i lag , att jämlikheten mellan mental hälsa och fysisk hälsa, speciellt ätstörningar och se till att ätstörningar behandlas på samma sätt som fysisk sjukdom. ‘

Paritet för försäkringsbolag är oerhört viktigt för patienter eftersom rätt behandling kan vara dyr. Inpatientbehandling ensam kan kosta cirka $ 1000 per dag.

Den här delen av Cure’s-lagen härstammar från Anna Westin Act, en handling som syftar till att ge paritet för ätstörningar. Det heter Anna Westin, som begick självmord efter att ha kämpat med anorexi. Hennes försäkringsbolag nekade hennes täckning, och hon fick aldrig ordentlig behandling för sin sjukdom. Den handlingen föll sedan in i ett mentalvårdspaket. Vilket föll sedan in i 21-talet Cures Act.

Deutch sade att även om denna proposition har gått, finns det fortfarande en lång väg att gå; Ett sentiment echoed av både Dreier och Shelton.

‘Det är bara början som vi erkänner, men det finns fortfarande en lång väg att gå. För att de flesta yrkesverksamma, även inom vårt samhälle, inte förstår ätstörningar, säger Shelton.’ Och även om vi måste ha en nationell ståndpunkt om detta har vi inte en gemensam hållning på detta. Och inom varje stat måste varje stat ta ställning till detta. Eftersom problemen är här. ‘

För Dreier måste även utsikterna på sjukdomen förändras för både de som kämpar, liksom de som hjälper.

‘Det här är typ av nytt territorium för människor och läkare också. Och de’ tittar på det ur medicinsk synvinkel, vilket givetvis är en stor del av det. Men så mycket mer av ätstörningen är emotionell, mental. Det är där roten till den ligger. Jag tycker att det är vad du måste hantera först, sade hon.

‘Det börjar vara svårt för människor att ta hand om eftersom du måste ta itu med de känslomässiga problemen. Vilken ingen vill hantera. Alla vill fixa utsidan,’ Jag är överviktig, jag vill gå ner i vikt, bara fixa mig , ‘och du måste verkligen gå igenom en hel del självutforskning, identitetsarbete, för att det verkligen tar bort vem du är som person, när du’ kämpar för mentalvård ‘, säger Dreier.

Som en del av detta är The National Eating Disorder Alliance värd en vecka med medvetenhet varje år. Målet är att kolla vilka ätstörningar som finns och visa de resurser som finns tillgängliga för både de som kämpar, liksom de som kan hjälpa. I år sponsrar NEDA händelser i hela landet från 26 februari till 4 mars.
recept viktminskning Federal handling skenar ljus på allvarliga psykiska problem