rasa i vikt Fem dietmatar du borde äta

kalorier viktnedgång Fem dietmatar du borde äta

Om du kämpar för att förlora några pund, kan du närma dig din diet all fel. Det beror på att många människor fokuserar på hur mycket kalorier de äter istället för om maten de äter gör att de känner sig fulla.

Alternativen är oändliga på många KELOLAND livsmedelsbutiker. Så, bestämma vilken mat att äta kan vara svårt.

Men när du är på en diet bör du äta mer än frukt och grönsaker. Vi frågade Avera Heart Hospital Dietitian Joanne Shearer att sikta genom livsmedelsmarknaden och komma upp med de fem bästa matarna du borde äta när du är på en diet. Nummer ett: ägg.

‘En undersökning visade att kvinnor som åt en ägg frukost förlorade 65 procent mer vikt än kvinnor som åt en motsvarande mängd kalorier från en bagel,’ sa Shearer.

Nummer två: Shearer säger låg fetthalt mjölk och yoghurt är viktiga eftersom de hjälper till att minska magen fett samtidigt som muskelmassa bevaras. Dessa mejeriprodukter är också viktiga för friska ben.

‘Det här är en sak som kvinnor tenderar att skära ut av kosten om de’ försöker minska ner kalorierna. Det är fel inställning eftersom kalcium och vitamin D i mejeri kommer att hjälpa till med att bibehålla bentäthet,
rasa i vikt Fem dietmatar du borde äta
sa Shearer.

En mat som kan överraska dig som är bra när du är på en diet är extra jungfruolja. Shearer säger att en idé är att blanda detta med citronsaft eller balsamvinäger för salladsdressing.

‘Det här är en mat som du absolut inte vill skära av din kost. Olivolja lägger inte bara till stor smak och njutning till mat, men det kan faktiskt hjälpa till med din viktminskning, ‘sa Shearer.

Bönor och linser är också användbara för att gå ner i vikt eftersom de saktar tömningen av magen, vilket gör att du känner dig full längre. Nötter och frön bekämpar hungersmärtor. Shearer rekommenderar att man äter en handfull för ett mellanmål.

‘Vilka livsmedel kommer att få dig att känna dig fylligare längre? Det är en viktig strategi på lång sikt för att kunna gå ner i vikt och hålla av det,
rasa i vikt Fem dietmatar du borde äta
‘ sa Shearer.