ner i vikt snabbt FDA godkänner diabetes drog som också hjälper till med viktminskning

hur går man ner i vikt på en vecka FDA godkänner diabetes drog som också hjälper till med viktminskning

tillsynsmyndigheter tisdagen godkände ett nytt diabetesläkemedel som minskar blodsockernivån och hjälper också människor att förlora betydande vikt.

Den danska läkemedelsmäklaren Novo Nordisk sade att livsmedels- och drogadministrationen godkände sin en gång i veckan för personer med typ 2-diabetes. Läkemedlet, Ozempic, även känt som semaglutid, fungerar genom att stimulera kroppens egen insulinproduktion och minska aptiten.

I en storstadsfinansierad studie minskade Ozempic i genomsnitt långsiktigt blodsockernivåer minst två och en halv gånger så mycket som ett populärt dagligt diabetespiller, Merck Co. Januvia. Det bidrog också till att studera deltagarna förlorar två till tre gånger så mycket vikt som de i jämförelsegruppen.

Under 56 veckor förlorade patienter som fick en lägre dos Ozempic i genomsnitt 9,5 pund medan de som fick en högre dos förlorade 13,5 pund. Patienterna som tog Januvia förlorade i genomsnitt 4 pund.

De 1200 deltagarna deltog också i en eller två vanliga diabetesmedicin.

Novo Nordisk, en ledare inom diabetesvård, har också testat läkemedlet separat för enbart viktminskning.

Många typ 2-diabetes patienter är överviktiga eller överviktiga, och förlorar betydande vikt vanligtvis hjälper dem att minska blodsockret och bättre kontrollera deras diabetes. Över tiden kan för högt socker i blodet skada flera organ och försvaga cirkulationen.
ner i vikt snabbt FDA godkänner diabetes drog som också hjälper till med viktminskning