hur ska man äta för att gå ner i vikt FDA godkänner diabetes drog som hjälper till med viktminskning

hur gå ner i vikt FDA godkänner diabetes drog som hjälper till med viktminskning

tillsynsmyndigheter på tisdag godkände ett nytt diabetesläkemedel som minskar blodsockernivån och hjälper också människor att förlora betydande vikt.

Den danska läkemedelsmäklaren Novo Nordisk sade att livsmedels- och drogadministrationen godkände sin en gång i veckan för personer med typ 2-diabetes. Läkemedlet, Ozempic, även känt som semaglutid, verkar genom att stimulera kroppens egen insulinproduktion och minskad aptit.

I en storstadsfinansierad studie reducerade Ozempic i genomsnitt sämre blodsockernivåer på minst 2 gånger så mycket som ett populärt dagligt diabetespiller, Merck Co., s Januvia. Det hjälpte också att studera deltagarna förlora två till tre gånger så mycket vikt som i jämförelsegruppen.

Under 56 veckor förlorade patienter som fick en lägre dos Ozempic i genomsnitt 9,5 pund medan de som fick en högre dos förlorade 13,5 pund. Patienterna som tog Januvia förlorade i genomsnitt 4 pund.

De 1200 deltagarna deltog också i en eller två vanliga diabetesmedicin.

Novo Nordisk, en ledare inom diabetesvård, har också testat läkemedlet separat för enbart viktminskning.

Många typ 2-diabetes patienter är överviktiga eller överviktiga, och förlorar betydande vikt vanligtvis hjälper dem att minska blodsockret och bättre kontrollera deras diabetes. Över tiden kan för högt socker i blodet skada flera organ och försvaga cirkulationen.

Det nya läkemedlet kommer i injektionspennor och kostar ungefär samma som liknande veckovisa läkemedel: $ 676 för en fyra till sex veckors försörjning utan försäkring. Novo Nordisk säljer redan ett liknande slag, Victoza.

Ozempic kommer att konkurrera med andra populära oncea veckodroger i samma klass, bland annat Eli Lilly och Co. s Trulicity och AstraZeneca PLCs Bydureon, som inte ger så mycket viktminskning. De bär alla alla varningar om möjlig seriös sida effekter, inklusive njurskador och inflammation i bukspottkörteln. De kan också vara kopplade till sköldkörtelcancer, så att personer som tar alla droger i klassen följs via ett patientregister.
hur ska man äta för att gå ner i vikt FDA godkänner diabetes drog som hjälper till med viktminskning