hur man blir smal snabbt FDA godkänner vikt

hur mycket kalorier ska man äta FDA godkänner vikt

Food and Drug Administration har godkänt ett läkemedel för att hjälpa människor att gå ner i vikt. Det nya läkemedlet Contrave kombinerar två generiska läkemedel, naltrexon och bupropion.

Naltrexon används för att hjälpa till att sparka en missbruk av alkohol eller narkotika. Bupropion används för att behandla depression och säsongsbunden affectiv sjukdom. Många människor tar också bupropion för att sluta röka. Varken naltrexon eller bupropion i sig har godkänts för viktminskning.

‘När det används som riktat i kombination med en hälsosam livsstil som innehåller en kost och motion med nedsatt kalori, erbjuder Contrave ett annat behandlingsalternativ för kronisk vikthantering’, säger Dr. Jean Marc Guettier, chef för divisionen av metabolism och endokrinologiprodukter i FDA s center för drogutvärdering och forskning i ett pressmeddelande.

Specifikt godkändes Contrave för användning av vuxna som är överviktiga (vilket betyder ett kroppsmassindex på 30 eller högre) och av överviktiga vuxna (kroppsmassaindex mellan 27 och 30) som har minst ett annat viktrelaterat tillstånd eller sjukdom,
hur man blir smal snabbt FDA godkänner vikt
såsom högt blodtryck eller typ 2-diabetes. (Känner du inte ditt kroppsmassindex? Beräkna det med Harvard Health Publications BMI-kalkylator.)

Contrave ansluter Belviq (lorcaserin) som FDA godkände i juni 2012 och Qsymia, som fick det gröna ljuset en månad senare. Ingen av dessa två droger har sålt bra. Apotek kommer sannolikt att ha Contrave på lager inom några månader.

KONTRAVERAR ARBETE?

FDA godkände Contrave baserat på resultaten av flera kliniska prövningar som inkluderade 4.500 överviktiga och obese män och kvinnor. Några hade signifikanta viktrelaterade tillstånd, andra gjorde inte. Alla behandlades i ett år.

I en försök av personer utan diabetes glömde 42 procent av dem som tog Contrave minst 5 procent av sin kroppsvikt jämfört med 17 procent av dem som tog placebo. I en försök av personer med diabetes, förlorade 36 procent av dem som tog Contrave minst 5 procent av sin kroppsvikt jämfört med 18 procent av dem som tog placebo.

Över studierna förlorade vissa människor mycket mer än 5 procent av sin kroppsvikt. Men det är viktigt att notera att mer än 50 procent hade minimal eller ingen viktminskning.

Om Contrave inte fungerar efter 12 veckor, säger FDA att användningen bör stoppas. Illamående och kräkningar3. Huvudvärk

4. Yrsel

5. sömnlöshet

6. Torr mun

7. Diarré

8. Förhöjt blodtryck och hjärtfrekvens

9. Beslag

Eftersom användningen av bupropion har kopplats till början av självmordstankar,
hur man blir smal snabbt FDA godkänner vikt
kommer Contrave att bära samma svarta lådvarning om detta som bupropion gör. Naltrexonanvändningen har kopplats till anfall.