hjälp att gå ner i vikt FDA godkänner intragastrisk vikt

träningsprogram viktminskning FDA godkänner intragastrisk vikt

Den federala Food and Drug Administration godkände nyligen två intragastriska ballonger gjorda av olika företag inom två veckor. Båda är riktade mot vuxna med kroppsindex (BMI) på 30 till 40 som inte skulle kunna gå ner i vikt genom kost och motion.

Den potentiella marknaden är enorm. Uppskattningsvis 45 miljoner till 50 miljoner vuxna har BMI på 30 till 40, säger Dr. John Morton, president för American Society for Metabolic and Bariatric Surgery.

Ankomsten av viktminskningsballonger speglar en bredare förändring i attityder om människor som kämpar med sin vikt. För så länge har överviktiga människor hanterat skulden och skammen för de extra punden, förutom hälsoproblem som diabetes. Det är därför viktminskning är ett så stort företag.

Men det är ett företag som bygger på självbehandling, vilket leder till ökningen av viktvaktare och andra dietföretag, viktminskningstillskott, hälsoklubbar och dietböcker. De tvivelaktiga resultaten från de kommersiella alternativen har börjat förändra den utbredda uppfattningen att fetma är helt enkelt resultatet av att äta för mycket eller träna för lite.

Det finns mycket entusiasm om ballongerna bland vissa gastroenterologer, eftersom de är mindre invasiva än att använda viktminskning som gastrisk bypass. Patienten är under mild sedering och ballongen placeras utan kirurgi genom ett rör som sätts in i munnen. Ballongen ska avlägsnas efter sex månader.

‘Folk är fortfarande rädda för operation,’ sa doktor Rami Lutfi vid Presence St. Joseph Hospital i Chicago. ‘Fördelen med ballongen är det finns ingen skärning.’

Men bara för att det inte finns någon skärning och sömnad betyder inte att ballongen är riskfri. Patienter kan drabbas av svår illamående och kräkningar under de första dagarna efter placering. Andra potentiella risker är sår och ballongdeflering.

I kliniska data som citerades av FDA i sitt godkännande av Apollos Orbera, förlorade patienterna en genomsnittlig 21,8 pund (10,2 procent av sin kroppsvikt) efter sex månader,
hjälp att gå ner i vikt FDA godkänner intragastrisk vikt
bättre än 7 pund förlusten hos patienter som bara försökte göra kost och motion. patienter fick viss vikt efter att enheten avlägsnades men bibehöll i genomsnitt 19,4 pounds av viktminskning nio månader efter placering.

ReShape ballongen, formad som en hantel, är avsedd för vuxna som också har ett fetma-relaterat tillstånd som diabetes, högt blodtryck eller högt kolesterol. Patienter med enheten förlorade i genomsnitt 14,3 pounds i en klinisk studie.

Men enheterna blir inte billiga. Orbera-förfarandet, inklusive ett 12 månaders diet- och träningsprogram, kommer att vara $ 6 000 till $ 8 000, säger Dennis McWilliams, grundare av Apollo Endosurgery. Och i första hand förväntar han sig inte försäkring att täcka kostnaden.

Den gastriska ballongen är inte en ny idé. FDA godkände först en viktminskningsballong 1985. Som nu fanns det mycket spänning om utvecklingen. Men tillverkaren slutade sälja den tre år senare på grund av problem med spontan deflation och frågor om dess långsiktiga effektivitet.

McWilliams sa att Orbera har en rekord om säkerhet utomlands. Enheten har använts i mer än 200 000 patienter i cirka 80 länder, sade han.

Men en del är fortfarande skeptisk till ballongernas potential för långsiktig vikthantering. En studie från 2007 visade att ‘jämfört med konventionell hantering visade intragastrisk ballong inte övertygande bevis på större viktminskning.’ Morton är optimistisk att ballongerna kommer att gå bättre än sin föregångare från 30 år sedan. Han ser ballongen som en bro mellan viktminskning och kirurgi, som liknar en hjärtstent för att behandla hjärtsjukdomar.
hjälp att gå ner i vikt FDA godkänner intragastrisk vikt