gå snabbt ner i vikt Fem nyårs ekonomiska beslut

gå ner i vikt på 2 veckor Fem nyårs ekonomiska beslut

FAIRBANKS Det är den tiden på året när vi tittar på 2017 och gör planer för bättre år 2018. Våra gemensamma resolutioner är att gå ner i vikt, sluta några dåliga vanor eller bli friskare. Jag vill uppmuntra dig att ta en titt på din ekonomiska hälsa.

Vi kommer från den dyraste tiden på året. Gåvor och underhållande utgifter kommer nu på toppen av höga värmeolja och maträkningar. Vilka ekonomiska beslut fattar vi för att vi ska få igenom denna årstid oskadd?

Ditch skulden. Många av oss är lite oroliga när vi tittar på ett kreditkortutlåtande. Låt det inte förlamas. Det kan vara dåligt, men vidta åtgärder för att göra något åt ​​det. Lägg upp räkningarna och hitta några extra dollar. Sätt extra pengar på en av dina kontosaldon och var noga med att betala det minsta balansera på resten. Oavsett hur lite det är, gör någon form av betalning över minimibalansen. I kommande månader kommer du, om du får en återbetalning, betala den på din skuld. Tillägna varje extra dollar du kan lägga din händer på att betala vad du är skyldig. Det kommer inte bara att spara dig av intresse, det kommer också att leda till mindre skuld och mindre stress i ditt liv.

Köp smart. Tyvärr måste vi köpa saker. Oavsett om det är en ny tvättmaskin eller en påse med matvaror, var smart och gör dina pengar gå längre. Först överväga om det här är något du verkligen behöver. Mjölken kan vara nödvändig, men persikor eller starfruit i januari är lite mer av ett önskemål. Håll dig vid måste köpas. Gör dina läxor och avgöra var dina pengar används bäst. Om det är en apparat eller varor av någon typ, är internet din vän för att undersöka. Se vad andra köper och varför. Det billigaste valet kanske inte är det bästa, inte det dyraste,
gå snabbt ner i vikt Fem nyårs ekonomiska beslut
alltid det bästa köpet. Kontrollera dina källor innan du väljer vad du behöver köpa.

Inventera. De flesta av oss känner inte till vår totala finansiella bild. Jag har nyligen fyllt i en balansräkning för ett lån. Det var en riktig kick för att se hur hälsosamt vår ekonomi är. Det är också ett bra sätt att hjälpa oss att finslipa vårt problem Du kan inte lösa problem när du inte vet att de existerar. Skriv ner alla dina skulder och tillgångar och kolla på din ekonomi. En kall och svår titt på din ekonomi är ett nödvändigt steg när du ser mot resten av ditt år.

Öka dina besparingar. Med pengar i besparingar kan du inte tillgripa dina kreditkort i tider med nödsituationer. Den genomsnittliga nödsituationen som befinner sig i de flesta familjer, enligt Pew Charitable Trust, är $ 2000. Sträva efter detta belopp, men när du når det målet, öka målet till en månad av dina utgifter. Nå den punkten och flytta målet till tre månader av dina utgifter. Experter rekommenderar att du har ett konto som håller från tre till sex månader av dina utgifter.

Gör det automatiskt. Vissa säger att planeringen är mycket överskattad. Kanske är det sanna uttalandet att planeringen är värdefull, men vi tar inte tid att göra det. Om vi ​​ställer in automatiska processer i vårt finansiella liv, behöver vi inte planera så nära. Ställ in dina räkningar på automatisk lön. Det stannar de tillfälliga sena betalningarna som påverkar en kreditpoäng. Gå ett steg och skapa en automatisk besparingsprocess. Genom att göra det automatiskt ökar din besparingsränta utan någon ansträngning på dina vägnar. Du kan inte sakna det du inte ens ser.

Här är att hoppas att ditt ekonomiska liv kommer att ta en tur till det bättre under 2018.

ArticlesFairbanks man dödade, ungdom skadad i två fordonskollision på Parks Highway3 personer hittade döda i parkerade utanför Alaska hotelAmy tankfartyget spillar bränsle efter att ha rullat på Richardson HighwayTroopers: 2 hittade döda på campingen identifiedRolled tankvatten som spillts 800 gallons bränsle, kan äventyra Tanana RiverDriver of getaway bil i Kavairlook dödad dömdUpplånade frågor: Människosmord dödad på julafton vill se polisrapport, videoKodiak Jack s får nytt namn, nya ägare,
gå snabbt ner i vikt Fem nyårs ekonomiska beslut
håller fortfarande gränser för soldaterFairbanks företag räddar effekten av Trumps pålagda ståltullar Hur en nordpole sidgig blev ett växande företag