gå ner snabbt i vikt på en vecka Februari 2015

kost och träning viktminskning Februari 2015

Fempoints fitnesschef Joy Grove ställer sig till ett porträtt i Five Point Washington nya $ 1,8 miljoner, 10,000 kvadratmeter, två-story fitness-tillägg. Den nya anläggningen kommer att användas för klasser som tidigare har lärt sig i gymmet i den populära fitnesfaciliteten. (KRISTEN ZEIS / JOURNAL STAR)

Att gå ner i vikt och komma i form är två av de vanligaste nyårsmålen. Om du har problem med att möta dessa mål, är det några lokala program som kan hjälpa till.

1. Five Points Washington, äta rätt med glädje! Five Points Washington erbjuder ett 12 veckors näringsprogram, Ät Just With Joy! Programmet är utformat för att hjälpa alla som vill lära sig att bränna sin kropp med de bästa matvarorna för att vara frisk, mår bra och gå ner i vikt. Joy Grove, personlig tränare och fitnesschef på Five Points, accepterar för närvarande kunder. Programkostnad: $ 300 i 12 veckor för medlemmar och $ 400 för icke-medlemmar. Möt varje vecka i ett på ett samråd. Möten involverar målsättning, näringsbildning, ansvarighet och tips för framgång. Anmäl dig vid receptionen på Five Points. För information eller för att boka en plats, ring 444 8222, Ext. 23. Öppet för allmänheten.

RiverPlex-ledningspersonalen Grant Shaw visar ett träningspass som han använder i sina sessioner. Shaw betonar vikten av att hitta en träningsrutin du njuter av, oavsett om det är en soloövning eller med en grupp. (DAVID ZALAZNIK / JOURNAL STAR)

2. OSF förlorar det för livet

Tio veckors viktminskningsprogram som är fylld med hälsoinformationen som behövs för att gå ner i vikt och hålla det bra för gott. Programmet innehåller spårning, mätningar, veckovägningar, en stegräknare och informationsbinder. Deltagarna lär sig enkla sätt att öka sin ämnesomsättning, flytta sig med motion och hantera vikt med delkontroll. Registrera på RiverPlex (2: a våningen), 600 NE Water St. eller ring 282 1600. Klassavgift inkluderar 10 veckors klass och Bod Pod och biometrics bedömningar. Sessioner leddes av Liz Eells, Community Wellness Dietitian för OSF Saint Francis Medical Center. Nästa session börjar i februari, programmet pågår. Kostnaden varierar beroende på försäkringsskydd.

3. OSF / Riverplex Personlig Coaching

Behöver du någon motivation och någon som hjälper dig att hålla dig på rätt spår? Registrerade dietister och träningsspecialister hjälper till att styra individer och skapa anpassade träningsplaner. En fitness tränare kommer att ge individuell instruktion på träningsutrustningen vid Riverplex för att få ut det mesta av varje träningspass. En dietist hjälper till att utveckla en hälsosam måltidsplan och kan till och med ta en resa till mataffären för att hitta nya idéer. Stanskort finns att köpa. Nutrition coaching kostar $ 60 för en session, $ 99 för tre, $ 150 för fem och $ 275 för 10. Gruppräntorna är också tillgängliga. Fitness coaching kostar $ 45 för en session, $ 115 för tre, $ 185 för fem och $ 350 för 10. Gruppräntor tillgängliga. För mer information, ring 282 1600.

American Heart Association uppmuntrar till regelbundna blodtrycksscreeningar. Högt blodtryck kallas ofta ‘tyst mördare’ eftersom det ofta inte presenterar några symtom.

Här är fyra olika möjligheter i centrala Illinois för att få ditt blodtryck kontrollerat gratis.

1. Northwoods Mall, centrum domstol

OSF HealthCare erbjuder två gratis, självbetjänade blodtrycksmaskiner på Northwoods Mall, center court. Dessutom finns information om högt blodtryck tillgängligt. Maskinerna kan användas när galleridörrarna är öppna; varje maskin hanterar två användare samtidigt. OSF genomsnitt mer än 110 användare om dagen.
gå ner snabbt i vikt på en vecka Februari 2015