gå ner i vikt styrketräning FDA godkänner viktminskning magepump AspireAssist för att bekämpa fetma

bra sätt att gå ner i vikt FDA godkänner viktminskning magepump AspireAssist för att bekämpa fetma

(NBC NEWS) Mat- och drogadministrationen godkände en ny och ovanlig tyngdförlustanordning tisdag: en extern pump som dumpar en del av maginnehållet i toaletten.

Vissa kritiker har kallat det ‘assisterad bulimi’, men enheten, som godkänts för användning hos mycket överviktiga patienter, hjälper dem att förlora i genomsnitt mer än 12 procent av kroppsvikten långt mer än piller eller de flesta dieter.

Enheten betraktas som minimalt invasiv och innefattar ett rör som går från insidan av magen till en port på utsidan av buken. Pumpen kan fästas på ytterporten efter behov för att ta bort ungefär en tredjedel av magsinnehållet åt gången.

Aspire Bariatrics av ​​King of Prussia, Pennsylvania, som gör enheten, har en video om det här.

Kliniska prövningar visade att patienten förlorade ett genomsnitt på 46 pund under det första året och ytterligare några få pounds för att göra 50 pounds av viktminskning det andra året.

‘AspireAssist-enheten ska inte användas på patienter med ätstörningar, och den är inte avsedd att användas för korta varaktigheter hos dem som är måttligt överviktiga’, säger FDA i ett uttalande.

‘Det är avsett att hjälpa till med viktminskning hos patienter i åldrarna 22 år och äldre som är överviktiga, med ett kroppsmassindex på 35 till 55 och som inte lyckats uppnå och bibehålla viktminskning genom icke-kirurgisk viktminskningsterapi.’

Enheten sammanfogas med en växande lista över nya sätt att hjälpa amerikaner att gå ner i vikt, från noggrant kontrollerade dieter till operation och en rad enheter som gör magen mindre effektiv.

Dietdroger fungerar inte så bra och läkare är ovilliga att ordinera dem. Den här nya enheten är den första som tar bort mat som människor redan har ätit innan det kan smälta.

Behovet växer. Vuxna är överviktiga,
gå ner i vikt styrketräning FDA godkänner viktminskning magepump AspireAssist för att bekämpa fetma
medan 17 procent av tonåringarna faller under den kategorin.

‘AspireAssist-metoden bidrar till effektiv kontroll av kaloriabsorptionen, vilket är en nyckelprincip för vikthanteringsterapi’, säger FDA: s doktor William Maisel.

‘Patienter måste regelbundet övervakas av vår vårdgivare och bör följa ett livsstilsprogram för att hjälpa dem att utveckla hälsosammare matvanor och minska deras kaloriintag’, tillade han.

Företaget har inte sagt hur mycket det tar ut för enheten, som finns på marknaden i Europa. En kirurg måste också implantera enheten i en kort endoskopisk procedur, och den kostnaden kan variera i centrum.

‘Patienter kräver regelbunden övervakning av en hälsovårdspersonal för att förkorta röret eftersom de minskar och bukhalten, så att skivan förblir tagen mot huden. Frekventa medicinska besök är också nödvändiga för att övervaka användning av enheten och viktminskning och att ge råd om livsstilsterapier ‘, noterade FDA.

Biverkningar inkluderar matsmältningsbesvär, illamående, kräkningar, förstoppning och diarré.

Fetma beräknas med hjälp av kroppsindex (BMI) ett mått på höjd till vikt som är ett poäng på 30.

Människor anses vara överviktiga när deras BMI träffar 25.

Någon som är 5 fot 5 och väger 149 pund har ett kroppsindex på 24 som anses vara en hälsosam vikt. Lägg till ett pund och samma person har en BMI på 25 och anses vara överviktig. Vid 180 pund den här personen har en BMI på 30 och anses vara fet.
gå ner i vikt styrketräning FDA godkänner viktminskning magepump AspireAssist för att bekämpa fetma