gå ner 5 kilo snabbt Feds stötar på 4 falska förlustmedel

hur ska man gå ner i vikt Feds stötar på 4 falska förlustmedel

WASHINGTON (AP) Tillverkare av en viktminskningstillsats som heter Sensa kommer att returnera mer än 26 miljoner dollar till konsumenterna för att lösa de federala avgifterna att företaget använde vilseledande reklam som hävdade att konsumenterna kunde gå ner i vikt genom att bara sprinkla pulvret på deras mat. Sansa Products LLC främjade pulver genom stora återförsäljare som Costco och GNC och med infomercials på Home Shopping Network och andra TV-nät. Företaget sålde en månadsleverans av Sensa för 59 USD och uppmanade konsumenterna att ‘strö, äta och gå ner i vikt’. Men tjänstemän från Federal Trade Commission sa tisdag att företaget använde falska kliniska studier och betalade godkännanden för att racka upp mer än 364 miljoner dollar i försäljningen mellan 2008 och 2012. Regeringsuppgörelsen med Kalifornien-baserade Sensa är en del av en bredare nedbrytning på fyra företag som slår på viktminskningsprodukter, inklusive tillsatser av livsmedel, hudkrämer och kosttillskott. ‘Chanserna att bli framgångsrika bara genom att sprinkla något på din mat, gnugga grädde på låren eller med hjälp av ett tillägg är smal ingen vetenskapen är bara där, säger Jessica Rich, direktör för FTC: s konsumentskyddskontor. FTC kommer också samla in $ 7,3 miljoner från LeanSpa, ett företag som främjar acai berry och ‘colon cleanse ‘viktminskning kompletterar genom falska nyheter webbplatser. Också sopas i tisdagsåtgärder är hudkrämtillverkare L och HCG Diet Direct, som säljer obehandlade hormoner för viktminskning. Företagen kommer tillsammans att returnera cirka 34 miljoner dollar till konsumenterna för att lösa de federala avgifterna. Rich berättade för reportrar att de viktminskningsprodukter som riktas av FTC både förlorar konsumenterna pengar och hindrar dem från att söka efter legitima behandlingar. Reglerna erkände att de bara kunde samla in en del av vad allmänheten betalade för produkterna de senaste åren. När det gäller Sensa sa FTC-tjänstemän att mycket av intäkterna snabbt spenderades på reklam, inklusive infomercials. ‘Det är inte ovanligt för oss att se att mycket av pengarna som har kommit in från konsumenterna har spenderats och är inte tillgängliga för återbetalning ‘,
gå ner 5 kilo snabbt Feds stötar på 4 falska förlustmedel
säger Mary Engle, en biträdande direktör i FTC-divisionen av reklampraxis. Den totala domen mot Sensa var faktiskt 46,5 miljoner dollar, men 20 miljoner dollar avbröts på grund av att företagets oförmåga att betala, enligt FTC. Under villkoren i FTC order, Sensa vd Adam Goldenberg och Sensa skapare Dr Alan Hirsch är hindrad från att göra viktminskning fordringar på eventuella framtida produkter om inte de stöds av två rigorösa kliniska prövningar. Enligt FTC-klagomålet genomförde Hirsch två vilseledande studier och skrev en bok som används för att sälja Sensa. Företaget hävdade att pulvret förbättrade lukten och smaken av mat, vilket ledde till att användarna kände sig fylligare och ätit mindre. FTC sa också att Sensa inte kunde avslöja att vissa kunder som uppträdde i företagsannonser betalades $ 1000 till $ 5000 och fick kompletterande resor till Los Angeles.Online och i butik skönhetsprodukt säljare L hävdade sin Almond Vacker hudkräm kan hjälpa användarna ‘trimma 1,3 inches på bara 4 veckor.’ Det internationella företaget debiteras mer än $ 44 för varje flaska av grädden. Under FTC-avvecklingen kommer L att betala 450 000 dollar till kunder och är förbjudet att göra sådana påståenden i framtiden utan lämpliga kliniska studier. Aria-baserad HCG-diet Direkt marknadsförda vätskedroppar av ett hormon som kallas humant koriongonadotropin, vilket produceras av den mänskliga placentan. Hormonet har falskt främjats som ett viktminskningsstöd i årtionden, trots att inga bevis har stöd för denna användning. Regeringen 3,2 miljoner dollar dom mot bolaget avbröts på grund av HCG oförmåga att betala. på grund av hot mot skolan. på grund av hot mot skolan.
gå ner 5 kilo snabbt Feds stötar på 4 falska förlustmedel