bli smal på 4 veckor FDA OKs mage dräneras som fetma behandling

gått ner i vikt blogg FDA OKs mage dräneras som fetma behandling

WASHINGTON En ny viktminskningsanordning erbjuder ett nytt tillvägagångssätt vid skärning av kalorier: tömning av dem från magen innan de är fullständigt uppslutna.

AspireAssist-systemet består av ett tunnt rör som implanteras i magen och förbinder till en utvändig port på magen. Omkring 20 minuter efter att ha avslutat en måltid, ansluter användarna porten till en extern enhet som avleder en del av den nyligen förbrukade maten på toaletten.

Tillverkaren Aspire Bariatrics baserad i King of Prussia, Pa.,
bli smal på 4 veckor FDA OKs mage dräneras som fetma behandling
Säger att systemet tar bort cirka 30 procent av maten lagrad i magen innan den börjar orsaka viktökning.

Mat- och drogadministrationen godkände enheten på tisdag för vuxna som är överviktiga, med ett kroppsindex på 35 till 55 och har inte kunnat gå ner i vikt med andra metoder.

Det är det senaste alternativet för miljontals fetma amerikaner som inte har kunnat gå ner i vikt via mer traditionella metoder. Övervikt anses vara ett av landets ledande folkhälsoproblem eftersom det kan utlösa diabetes och leda till hjärtsjukdomar och andra allvarliga hälsoproblem.

Förra veckan rapporterade centren för sjukdomskontroll och förebyggande åtgärder att graden av fetma bland kvinnor hade nått 40 procent för första gången. Det jämförs med en 35 procent fetma för män.

FDA sade att den godkände den nya enheten baserat på studier som visar att patienterna förlorade i genomsnitt 12 procent av deras totala kroppsvikt ett år efter proceduren. Det jämfört med 3,6 procent viktminskning för patienter som fick enheten.
bli smal på 4 veckor FDA OKs mage dräneras som fetma behandling