viktminskning lchf En galen ny ta på män

normalt kaloriintag En galen ny ta på män

Grotta män var verkligen användbara. De kämpade av lejon, vargar och andra grotta män och behöll så många kvinnor som möjligt i grottor så att de kunde få och växa barn.

‘Hej Charlie! Jag är här för att stjäla dina kvinnor!’

För det mesta av evigheten har män och testosteron varit nödvändiga. De dödade alla dessa skrämmande djur. De uppfann coola saker. Som öl! Hallå! Och vapen och bilar och flygplan och jetski och jazz och Elvis och Star Wars och NFL och politik och iPhone!

Jag är inte säker på att män uppfann politiken men. Nefertiti, Cleopatra, Queen Victoria, de var inte alltför luriga på politik.

Steve Jobs uppfann iPhone. Han var känd för att uppfinna vad folk ville ha innan de ens visste att de ville ha det.

Män uppfann krig. De kämpade i dem också. De bemannade fartygen och flög planen och avfyrade pistolerna och laddade fienden. Och de gjorde allt det för båda sidor och på samma gång!

Alla dessa krig slog ut de svagare människorna, så bara överlevde de fittest. Förmodligen tyckte naturen det för att det skapade en annan av människans uppfinningar: befolkningskontroll.

Från Roosevelt framåt var den enda presidenten utan sitt eget krig Jimmy Carter. Kennedy och Johnson delade ett krig med Nixon, som förklarade seger och gick ut. Den tidigare kungen av testosteron fick oss in i Balkanskriget. Han hade sitt eget krig och sin egen praktikant. Den nya kungen av Testosteron har inte startat sitt krig än, men han tittar tydligt på alternativen.

Vi är för närvarande i det längsta kriget i vår historia,
viktminskning lchf En galen ny ta på män
startad av en preppy i en cowboyhatt som trodde att hans far hade gått för lätt på fienden under sitt krig i Irak.

Krig brukade vara mycket mer populärt än det är nu. förort för att se slaget vid Bull Run. Nu spelar våra barn sport i förorterna och vi tittar på krig på TV.

Nyligen har jag läst att testosteronnivåerna hos män faller. ‘Manlig åldrandestudie i Massachusetts’ samlade data över 17 år på 1500 testosteronbärare. Deras testosteronnivåer sjönk mellan 1,2 procent och 1,3 procent varje år. Det är 20 procent till 22 procent totalt. Finlands studie ‘visade att en man född 1970 har 20 procent mindre testosteron än vad hans far hade i samma ålder.

(Roligt faktum: Jag föddes före 1970. Bara att säga.)

Experter är inte säkra på orsaken, de misstänker hormonförstörare, livsmedelsförsörjning och kemikalier. Även bekämpningsmedel, brist på sömn, fabriksbruk och mobiltelefoner. (Jag antar att Jobs också gav folk vad de inte vill ha innan de visste att de inte gjorde det ‘t vill ha det)’.

Men här är en tanke: kanske är det naturens beslutande män som har tjänat sitt syfte, som dinosaurier. Eller krig.

Mode för män nu är att bära fulla skägg eller åtminstone en två dagars tillväxt av whiskers. Var kommer det ifrån, en undermedveten reaktion på deras svindlande försörjning av testosteron?

Kvinnor har praktiskt taget inget testosteron. De har ett ton östrogen. Det är därför de sköter och är trevliga.

Det visar sig att kvinnor hade mycket mer att göra med framsteg i datorer och medicin än vi lärdes som barn. Och på många andra områden.

Kvinnans ledare är inte lika benägna mot krig som män. Golda Meir ledde Israel under Suez-kriget, men det slutade inom ett år. Margaret Thatchers Falklands-krig varade bara några månader.

Dessutom har vi alla dessa andra sätt att bekämpa varandra nu: cyber warfare, falska nyheter, ekonomiska warfarewords.

En BBC-artikel noterade att kvinnor använder 20 000 ord per dag jämfört med 7 000 för män, vilket ger ny mening åt ordstaven ‘pinnar och stenar kan bryta mina ben, men ord kommer aldrig att skada mig.’ Det föreslår också ett nytt och annorlunda tillvägagångssätt för konflikt: pratar istället för skytte.

Roman,
viktminskning lchf En galen ny ta på män
va?

Jag undrar om naturen förändrar maktbalansen mellan män och kvinnor. Titta på ‘Me Too’ -rörelsen alla de män med grotta manstrenden rivs av östrogenbärande kvinnor.

Här är en annan tanke. Är män behövde så mycket som vi brukade vara? Eller är det dags att lämna grottan och allt det där bakom?