ofrivillig viktminskning En familj hanterar fosteralkoholsyndrom

tips för att gå ner i vikt snabbt En familj hanterar fosteralkoholsyndrom

IQALUIT Nellie Peryouar sitter i publiken och lyssnar noggrant som Yellowknife barnläkare beskriver vad som händer med spädbarn när mödrar dricker alkohol under graviditeten.

De första tre månaderna delar cellerna sig snabbt och är särskilt känsliga för alkoholen, berättar Dr. Nicole Chatel. De andra tre månaderna utvecklas organen, men det finns fler missfall.

vi ser när en mamma dricker de senaste tre månaderna är cellerna som ska växa, växa inte. Energin används upp genom att ha alkoholen där. graviditet kan en utvecklingshjärna hos barn utvecklas irreparabel skada om den utsätts för sprit.

Det är mycket bekant för Peryouar, som sitter bredvid hennes 10 år gamla adoptiv son, Jasper.

Chatel talar om fetalt alkoholsyndrom och fetala alkoholeffekter, de medicinska namn som ges till fysiska och psykiska fosterskador orsakade när mödrar konsumerar alkohol under deras graviditeter.

Hon beskriver också Jasper.

En familjvän hade kontaktat henne och hennes man för att se om de skulle anta sin bebis. Hon var bara några månader gravid vid tiden och hon hörde aldrig om FAS, eller att dricka under graviditeten kan skada hennes baby,

visste då, tills födelsen sade Peryouar. var då ingen information alls. Föddes liten och med andningssvårigheter. Han spenderade mer än tre månader i ett sjukhus i Montreal innan han kom hem till Baker Lake, där Peryouar bor.

hade blivit så blandad upp vår spänning, våra ångest, säger Peryouar. var inte besviken, men lite ledsen att höra hur han föddes. De första tre åren av Jasperlivet fortsatte han att ha allvarliga andningsproblem och spenderade mycket av tiden under behandling av lokala sjuksköterskor och medicinska specialister från söder.

Peryouar och hennes vuxna dotter tog hand om Jasper tillsammans.

skulle inte förstå andra barn eftersom de plockar upp mycket mer, förklarar hans mamma. behövs för att upprepa saker. Vi behövde repetera saker. behöver särskilt stöd

Barn med FAS / E har lärandeproblem och i allmänhet en svår tid att förstå samhällsreglerna, enligt Dr Chatel, men hon säger att det är viktigt att fokusera på barnets styrkor.

dessa aren stöds direkt från den tid de små, de förlorar dem, säger Chatel.

Det var den filosofin som ledde Peryouar att skriva in sin son i klasser i skolan med sin syster Gloria och i samråd med sina lärare avancera honom genom betygen.
ofrivillig viktminskning En familj hanterar fosteralkoholsyndrom