ner i vikt snabbt En hälsosam ekonomisk diet kan hjälpa till att kasta överskott av skulden

hur ska jag träna för att gå ner i vikt En hälsosam ekonomisk diet kan hjälpa till att kasta överskott av skulden

WASHINGTON När du försöker gå ner i vikt och fortsätta, säger hälsoexperter att du måste göra två saker minskar ditt kaloriintag och ökar din fysiska aktivitet.

En liknande strategi fungerar också när du försöker förlora mycket skuld. Du kan antingen minska dina utgifter eller öka din inkomst. Ofta måste du göra båda eftersom du bara kan skära så mycket.

Att få deltidsarbete var det sista stora rådet jag gav färg av pengar utmanare, fyra personer två ensamstående kvinnor och ett par som frivilliga att genomgå mitt ekonomiska startläger för att uppnå sina finansiella nyårsbeslut. Det här är den senaste delen i en serie som har följt Carl och Tania Chandler, Carlesa Washington och Annie Schleicher i deras strävan att betala tusentals dollar i kreditkortsskulden.

Vid denna halvvägs har utmanarna gjort det bra. Men de måste fortfarande göra mer för att bli av med skulden före årets slut.

Chandlers, ett Maryland-par, har fått sina kreditkortsskulder ner till $ 12.000 från $ 14.400. Tania, en skolrådgivare, ändrade nyligen sitt arbetsschema, tillsatte flera timmar och ytterligare $ 6 000 till paret kombinerade 137 000 dollar årlig inkomst.

Det är ingen tvekan om att en hälsosam inkomst men deras fasta kostnader, inklusive en stor hypotekslån, lämnar lite utrymme för betydande återbetalning av skulden.

Chandlers har små barn, Myles, 5 och Sydney, 3, så de båda kan jobba andra jobb. Den extra utgiften för dagvård skulle i stor utsträckning kompensera tilläggsinkomsten. Men Carl kan tjäna en hel del extra pengar som telekommunikationskonsult. Han kan installera och omprogrammera telefonsystem. Det som han gör på sitt dagjobb.

På våren gjorde Carl 2 000 dollar för att skapa nya telefonlinjer för en liten försäkringsbyrå när den flyttades. Flera fler av dessa jobb och Chandlers kunde slå ut sina kreditkortsskulder i slutet av året.

Washington, en 24-årig nyutexamen som bor i distriktet, har många utgifter. Så det är inte mycket att skära. Hon bor hos sin mamma och betalar inte hyra. Hennes bil betalas av. Som jag rekommenderade, tappade hon Internet-tjänsten hon får på sin mobiltelefon,
ner i vikt snabbt En hälsosam ekonomisk diet kan hjälpa till att kasta överskott av skulden
vilket kostade henne $ 20 per månad.

Washington, som tjänar 34 000 dollar per år, har varit mest framgångsrika för utmanarna att tjäna extra pengar. Hon spenderade $ 595 av hennes besparingar på bartending skolan.

Jag var lite skeptisk när Washington berättade för kostnaden för träningen. Alltför ofta är människor som är desperata att tjäna pengar involverade i system som bara sätter dem i skuld. Jag skulle aldrig ha godkänt träningen om Washington inte kunde betala för det i kontanter. I hennes fall var investeringen värt det.

Under de senaste fem månaderna har Washington fått extra $ 2400 bartending på privata partier. Hon landade ett jobb som arbetar helger på en nattklubb och förväntar sig att hämta ytterligare 400 dollar i veckan före skatt.

Hittills har Washington använt varje öre minus vad hon uppskattar att hon måste betala i skatter för att minska $ 3,725 i kreditkortsskulden.

ville ha allt betalt snabbare, sa hon. Jag började denna utmaning, jag är så fast över att betala denna skuld. Jag gillar inte på grund av människor. samma motivation har lett Schleicher att ta på sig ett andra jobb. Schleicher, som tjänar $ 44.000 per år, försöker betala de återstående $ 2.800 på hennes enda kreditkort.

Schleicher, som hade varit gymnasielärare, är nu handledare på deltid. Hon loggade in med en byrå som arrangerar handledning jobb för henne. Eftersom Schleicher började sent i skolåret, tjänat hon bara 264 dollar hittills. Men när skolåret börjar, vill företaget att handledare ska arbeta minst fyra timmar i veckan. Minst kan hon tjäna $ 132 varje vecka i extra inkomst, som hon planerar att använda för att betala av kreditkortsskulden.

tänka inte att jobba det andra jobbet för mycket, sade Schleicher. menar i en perfekt värld jag skulle behöva, men ibland måste du göra vad du måste göra. och de andra utmanarna har kommit att inse att att få ut av skuld betyder att du måste göra mer än bara äta mindre eller sluta handla.

De flesta är villiga att minska kostnaderna, även om det bara är lite. Jag har vanligtvis inget problem att få folk att skära tillbaka sina kabelräkningar genom att växla från en premiumplan till en grundläggande. Men jag har svårare att övertala några att de behöver jobba två jobb.

Men precis som med extra pund och jag är den första som erkänner att jag hatar att träna, måste jag jobba hårdare för att kasta din skuld.

Lyssna på Michelle Singletary diskutera personlig ekonomi varje tisdag på NPR till dag. 20071. Kommentarer och frågor är välkomna, men på grund av volymen kan det inte vara möjligt att svara personligt.
ner i vikt snabbt En hälsosam ekonomisk diet kan hjälpa till att kasta överskott av skulden