matschema viktnedgång En givande anda väcker oss alla

hjälp att gå ner i vikt En givande anda väcker oss alla

En liten pojke förklarar en generös handling till sin mamma. ‘Jag bestämde mig för att vara generös. Jag sa det till mig själv i mitt öra när jag var en bebis som jag skulle vara tacksam och snäll.’

En man vid midlife undviker födelsedagspresenter. ‘Ge pengar till människor i nöd’. Han påminner om en lärare i första klassens medlem av en katolsk undervisningsordning vars lektioner inkluderade ansvaret för att komma ihåg folk som är mindre lyckliga.

Vid ett UTC-basketspel, när T-shirts kastas till publiken av cheerleaders, fångar en pojke, som ser 10 år, en av priserna efter att den släpper ut från greppet om ett yngre barn i en annan ras som står bakom honom. Utan ett ögonblick tvekar han och ger T-tröjan till det andra barnet.

En sjuksköterska ger pengar som hon hade sparat för jul till en annan kvinna i desperat behov.

De fyra berörde inte sig av välgörenhetsavdrag för årsskatteansökningar. De svarade inte på tithingstraditioner som beskrivs i verset i Gamla testamentet. De upplevde behöver bortom sig själva som behövdes vara uppfyllda vid det ögonblicket. Inga förseningar. Inga beräkningar. Var och en hade en resurs som de delade nästan som en reflexåtgärd.

Forskning i tithingstraditionen ledde till en gammal engelsk definition där begreppet inte hade någon koppling till religiösa traditioner. Tion beskrev en grupp av 10 hushåll eller familjer som bodde nära varandra och delade skyldigheten att ta hand om varandra. Expandera 10 hushåll till ett grannskap eller ett samhälle eller ett samhälle, och tionde blir ett bredare engagemang för att möta behoven var och när vi stöter på dem.

När varje år blåses ner blir vi mer medvetna om andras behov, eftersom välgörenhetsorganisationer kräver stöd i person, via post och via online-överklaganden. Vi skickar checkar, svarar elektroniskt och sätter in pengar, leksaker eller mat i utsedda behållare.

Behovet fortsätter året runt. Sult, brist på skydd och nedsatt hälsa är inte begränsade till speciella tidsintervaller. Det är den förenande lektionen från de fyra personer som jag nämnde ovan. Tacksamhet och generositet är inte säsongsbetonade.

I våra dagliga rundor kommer vi alla att möta individer som vi kan hjälpa till med donation eller annat hjälpmedel. Vi kan förstora vår uppgift genom organisationer som har speciell kompetens för att ta itu med akuta behov hos människor som inte är synliga. Till exempel:

Chattanooga Area Food Bank bekämpar hunger över en slinga av 20 län i Tennessee och North Georgia. Tusentusentals människor som annars skulle lägga sig hungrig har näringsrika måltider på grund av denna organisation.

Metropolitan Ministries serverar tusentals individer som har fallit genom formella säkerhetsnät. Det här är människor och familjer som utsätts för eviction eller har ingen makt eller vatten eller hopp för överlevnad bortom dagen. Deras världar kollapsar. Personalen och volontärerna på Met Min utvärderar sina kunders unika behov och utarbetar utan dröjsmål lösningar.

Chattanooga Community Kitchen ger mat, skydd och hälsovård till personer som inte har någon plats att ringa hem. Kör av deras anläggning någon dag för att se förstahandsantalet personer i extremt behov av hjälp.

Partnerskap för familjer, barn och vuxna ger skydd och hjälp till offer för våld i hemmet. Partnerskapet driver regionens våldtäktskriscenter. Organisationen hjälper seniorer som kämpar för att upprätthålla självständigt boende och människor som är överväldigade av skuld.

Många andra sekulära och trosbaserade organisationer jobbar året runt för att hjälpa medlemmarna i våra samhällen som skadar. Förutom att skicka ekonomiskt stöd, lära dig mer om specifika byråer och deras kunder. Detta gör det möjligt för oss att sätta ansikten på personer som är anonymt karakteriserade som ‘hungriga’ eller ‘hemlösa’ eller ‘misshandlade’ eller ‘sjuka’.

De fyra guiderna lär oss att generositet är personlig, ihållande och redo att reagera med kort varsel. Om du ofta kommenterar nyhetswebbplatser kanske du redan har ett Disqus-konto. Om så är fallet klickar du på knappen ‘Logga in’ längst upp till höger i kommentarm widgeten och väljer om du vill logga in med Facebook, Twitter, Google eller ett Disqus-konto.

2. Om du har glömt ditt lösenord skickar Disqus dig en länk som låter dig skapa en ny. Easy!

3. Om du inte är medlem ännu, kommer Disqus att fortsätta och registrera dig. Den är sömlös och tar ungefär 10 sekunder.

4. För att registrera, antingen gå igenom inloggningsprocessen eller klicka bara i rutan som säger ‘gå med i diskussionen’, skriv din kommentar och välj antingen en social media-plattform för att logga in eller skapa ett Disqus-konto med din e-postadress.

5. Om du använder Twitter, Facebook eller Google för att logga in, måste du vara inloggad på den plattformen för att kunna kommentera. Om du skapar ett Disqus-konto istället måste du komma ihåg ditt Disqus-lösenord. Hur som helst kan du ändra ditt visningsnamn om du inte vill visa ditt riktiga namn.

6. Var inte en stor ryck eller gör något olagligt, och du kommer att bli bra.

Chattanooga Times Free Press Kommentarer Policy

Chattanooga Times Free Press-webbplatser innehåller interaktiva områden där användare kan uttrycka åsikter och dela idéer och information. Vi kan inte och övervakar inte allt material som skickas till webbplatsen. Dessutom kontrollerar vi inte och ansvarar inte för innehåll som lämnats av användare. Genom att använda webbplatserna kan du bli utsatt för innehåll som du kan finna stötande, oanständigt, felaktigt, vilseledande eller på annat sätt invändigt. Du godkänner att du måste utvärdera och bära alla risker som är förknippade med användningen av Times Free Press-webbplatsen och innehåll på Times Free Press-webbplatser, inklusive men inte begränsat till om du borde förlita sig på sådant innehåll. Trots det ovanstående bekräftar du att vi ska ha rätt (men inte skyldigheten) att granska något innehåll som du har skickat till Times Free Press och för att avvisa, ta bort, inaktivera eller ta bort innehåll som vi bestämmer i vår eget gottfinnande, (a) följer inte villkoren i detta avtal, (b) kan bryta mot någon lag, bryta mot tredje parts rättigheter eller underlåta oss att ansvara av någon anledning, eller (c) kan ha negativ inverkan på vår offentliga image, rykte eller goodwill. Dessutom förbehåller vi oss rätten att avvisa, ta bort, inaktivera eller ta bort innehåll när som helst, av skäl som anges ovan, av någon annan anledning eller utan anledning. 512) på följande adress:
matschema viktnedgång En givande anda väcker oss alla