matschema gå ner i vikt En hälsokris

hur jag gick ner i vikt En hälsokris

Kanske har du märkt det när du tittar på TV-serier och filmer från några decennier sedan. Eller när du tittar på gamla fotografier, eller när du går till en offentlig strand eller pool. Om du tycker att människor är mycket fetare idag ‘till höger.

Den genomsnittliga amerikanska är 15 pounds tyngre än hans eller hennes 1990-motsvarighet, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) rapporterade nyligen. Och vuxna är 24 pund tyngre än när John F. Kennedy var president.

Övervikt ett kroppsmassindex (BMI) på 30 eller mer är det nya normala i Amerika. BMI är ett mått på kroppsfett med vikt i förhållande till höjd. Övervikt definieras som ett BMI på 25 till 29.

‘Vi vet att 75 procent av befolkningen är över idealvikt och 35 procent är i en obese kategori’, säger Dr. Melissa DeLong, en internist och medicinsk chef vid Evergreen Healthcare i Baltimore. ‘Det är inte en dag som går där där de allra flesta av våra kontorsbesök inte tar emot fetma.’

Enligt CDC orsakar orsakerna från vår moderna livsstil: fysisk inaktivitet, ohälsosamma matval, övertygande livsmedelsmarknadsföring och användning av mediciner. Fattigdom och genetik är också faktorer. och över hela världen ‘, säger CDC. Fetma orsakar också andra komplikationer som sömnapné och artrit.

Enligt en 2013-studie av Columbia University och Robert Wood Johnson Foundation är 1 till 5 dödsfall i Amerika fetma relaterade. Och en CDC-rapport från 2008 uppskattade att effekterna av fetma hade en sjukvårdskostnad på 147 miljarder dollar. Sedan dess ökar dessa sjukvårdskostnader.

Även om fetma nu betraktas som en kronisk sjukdom, säger experter att det är curable och preventable. Studier visar att många människor är mer framgångsrika för att gå ner i vikt och hålla bort den när de har stöd av vårdpersonal, familj och vänner.

‘Det är verkligen svårt för människor att gå ner i vikt, men medvetenhet är det första steget, säger Dr DeLong. ‘Det har till exempel visat sig att människor som väger sig dagligen har mindre viktökning än dem som aldrig gör.’

Vissa Baltimore-hälsoorganisationer och hälsocentraler, som Evergreen Health och Nava Health Vitality Center, har tränare som hjälper människor att ändra sina matvanor och gå ner i vikt.

Ana Goldseker, näringsdirektör på Nava, uppmuntrar människor att se deras vikt som det gäller hela deras livsstil. ‘Vi tittar på orsakerna till fetma och försöker ta upp dem först,
matschema gå ner i vikt En hälsokris
‘ säger hon.

Nava undviker medvetet restriktiva dieter som ofta får människor att boomerang till en ohälsosam vikt, säger Goldseker.

Snarare rekommenderar hon att man äter en mestadels växtbaserad diet. ‘Om du kan eliminera gluten och mjölk och socker, desto bättre.’ Jag har aldrig sett en person som säger att de inte kände sig bättre efter det, om det var viktproblem, tarmproblem, hudproblem eller blodsocker problem ‘, säger hon.

Hon erbjuder också detta råd: Det mesta av din mat borde inte ha etiketter. Din matkorg ska vara 85 procent producera. Boxade eller konserverade föremål ska ha högst fem ingredienser.

Som ägare till sin egen näringsmässiga konsultverksamhet, Mindful Nutrition, har Goldseker skrivit två kockböcker för att hjälpa människor att övergå till mer naturlig matlagning och ätande.

Eftersom över en tredjedel av barn och ungdomar är överviktiga eller överviktiga, rekommenderar Goldseker familjer att göra kost och livsstilförändringar tillsammans, för det är föräldrarna som köper maten i första hand, packar luncherna och bestämmer om de ska tjäna ett hem kokt måltid.

‘Jag måste jobba med familjen som helhet’, säger Goldseker.

Om din läkare har sagt att du ska gå ner i vikt ett tag, är det dags att lyssna innan det är för sent, varnar Dr. DeLong. ‘Det är hjärtinfarkt när patienter kommer till mig desperat när saker har gått fel som att förlora syn eller sexuell funktion på grund av diabetes och det finns inget jag kan göra för dem’, tillägger hon.

Dr. DeLong erbjuder dessa förnuftiga tips för att förebygga och till och med vända fetma.

Eliminera söta drycker.

Använd ett spårningsverktyg för att logga in vad du äter och dricker.

Väga dig dagligen.

Koka och äta hemma.

Packa en lunch.

Handla ‘Super gångarna’ i snabbköpet (vilket betyder att du väljer färska livsmedel över bearbetad).

Dra nytta av alla vårdpersonal som kan hjälpa dig. Baltimore Sun Newsroom är inte inblandad i produktion av Betalda inlägg. De som har frågor om detta innehåll eller parter som är intresserade av att arbeta med teamet i Baltimore Sun Content Solutions kan ringa (888) 664 9444.
matschema gå ner i vikt En hälsokris