matschema för viktnedgång En helhetssyn i vården kan sänka kostnaderna och förbättra resultaten

går inte ner i vikt lchf En helhetssyn i vården kan sänka kostnaderna och förbättra resultaten

En ny rapport från Pennsylvania Health Care Cost Containment Council, kallad PHC4, fokuserade uppmärksamhet på patienter med komplexa hälso- och sociala behov (beskrivs som ‘superutnyttjare’). Dessa patienter använder ofta en oproportionerlig mängd sjukhustjänster. PHC4-rapporten såg ut på nästan 22 000 Pennsylvanians, som tillträddes till sitt lokala sjukhus mer än fem gånger år 2016. Medan dessa patienter stod för endast 3 procent av alla sjukhusintagningar förra året svarade de för 10 procent av sjukhuskostnaderna (cirka 1,25 miljarder dollar) . De flesta av den kostnaden betalades av skattebetalarna finansierade Medicare och Medicaid-programmen.

Stora siffror, säkert, men trenden är positiv. Sjukhus och hälso- och sjukvårdssystem över riket har utvecklat innovativa program för att möta de ofta komplicerade och mångfacetterade behoven hos dessa patienter. Dessa program gör skillnad. År 2014 föll mer än 24 000 Pennsylvanians i kategorin ‘super utilizer’ förra året var antalet knappt 22 000. Lancaster County gör märkliga framsteg. År 2012 rankade vi sjätte i staten för antalet komplexa patienter per 10 000 invånare (12,9); Förra året rankade vi andra (11). Dessa program börjar få traktion och bör utökas.

Lancaster General Health kallar sitt program för att hjälpa dessa kroniskt sjuka patienter ‘Care Connections.’ Care Connections ger en rad expertis och stöd till varje patient och ser på patientens hälsosituation på ett holistiskt sätt. Det är inte överraskande att patienter som är inskrivna i Care Connections ofta har flera och långsiktiga hälsoutmaningar som kan omfatta fysiska sjukdomar, mentala hälsofrågor och missbruk. Svåra sociala, familje- eller ekonomiska förhållanden kan också bidra till frekventa nödbesök och sjukhusvistelser.

Behandlingslagen i Care Connections inkluderar naturligtvis läkare och sjuksköterskor, men kan också ha fysioterapeuter, apotekare, sjuksköterskor, beteendehälsorådgivare, socialarbetare, missbruksexperter och till och med advokater. Vi jobbar också nära med många community-baserade organisationer och byråer som ger viktigt stöd. På detta sätt utvecklar Care Connections-teamet en omfattande plan för varje patients behov.

Detta tillvägagångssätt gynnar det bredare Lancaster-samhället. Bland de mer än 400 patienter som ingick i Care Connections sedan programmet startade i augusti 2013 har LGH uppmätt en minskning av akutavdelningsbesöket med 42 procent och minskningen av antalet tillträden till LGH med 54 procent. Undvik onödiga besök avhjälper akutavdelningen trängsel. Droppen i utnyttjandet genererar också betydande kostnadsminskningar i samband med vård av dessa patienter.

För patienterna själva representerar Care Connections ofta en chans att återfå en känsla av hopp och kontroll över deras hälsa och deras liv. Hantering av diabetes kan vara svårt under de bästa omständigheterna. Hantering av diabetes samtidigt som man kämpar med depression, arbetslöshet, brist på transport och dysfunktionella familjeförhållanden är ofta överväldigande. Utan den samordning och support som Care Connections och liknande program erbjuder, går patienterna helt enkelt helt enkelt från en hälso-kris till nästa.

Ta fallet med Jose (inte hans riktiga namn). Farligt överviktig och deprimerad, och kämpar från en mängd relaterade lung- och cirkulationssjukdomar, anlände Jose ofta till akutmottagningsavdelningen i kris. Efter att han gick in i Care Connections samordnade vårt team en rad insatser som hjälpte Jose att få rådgivning, ta itu med sina medicineringsbehov och gå ner i vikt. Hans övergripande hälsa förbättras och idag Jose frivilliga i LGHs fysikterapi och med Care Connections-programmet, som stöder andra insatser.

Eller överväga fallet med Sylvia (inte hennes riktiga namn), en medelålders kvinna som lider av njursjukdom, högt blodtryck och diabetes. Sylvia ingick i Care Connections efter en serie frekventa nödbesök. Vårdgruppen upptäckte att Sylvia också drabbades av en underliggande kemisk missbruk och ett missbrukande förhållande i hennes hem. Interventioner för dessa frågor satte Sylvia på väg till återhämtning och eliminerade praktiskt taget relaterade akutbesök på sjukhuset.

Program som Care Connections utgör en betydande investering i att förbättra värdet av vården och de tar upp behovet av att sjukhus och hälso- och sjukvårdssystem ska fokusera på samhällets allmänna hälsa och inte bara på akuta episoder av vården.

Lancaster County kan vara stolt över att vi gör framsteg i det som har varit ett långsiktigt problem. Eftersom vår nation debatterar elementen i vårdreformen, bör omsorgsanslutningar och andra holistiska hälsoinriktningar omfamnas och utvidgas.
matschema för viktnedgång En helhetssyn i vården kan sänka kostnaderna och förbättra resultaten