kalorier isbergssallad En lika möjligheter mördare

äppelcidervinäger viktminskning En lika möjligheter mördare

Liksom de flesta tragedier börjar det oskyldigt nog. Människor blir sjuka. De går till sina läkare. Läkare förskriva dem medicin. De tar det för att bli bättre. Det är allt lagligt.

Sedan löper medicinen ut. Utan ett lagligt sätt att förvärva smärtbehandlingen börjar yrkesverksamma yrkesverksamma, högskolestudenter och till och med high school barn leta efter ett kostnadseffektivt alternativ. De hittar heroin.

‘Vi ser en helt ny subkultur av missbrukare på grund av missbruk av receptbelagda läkemedel och opiater’, säger specialagent Gary Tuggle, som ansvarar för Drug Enforcement Agency Baltimore District Office.

Under de senaste två decennierna har läkare överpreskriberat droger som Percocet, vilket kostar omkring 25 dollar per piller och OxyContin, vilket kostar en svindlande 80 dollar per piller. När människor inte längre har laglig tillgång till drogerna eller inte längre har råd med dem, vänder de sig till heroin, som bara kostar 13 dollar per kapsel.

Denna växande heroin subkultur i Maryland hävdar allt fler liv varje år. I South Maryland, som inkluderar Calvert, Charles, St. Mary och Prince George län, var det totalt 27, 38 och 39 heroinrelaterade dödsfall under 2011, 2012 respektive 2013, enligt de senaste uppgifterna från Maryland Department av hälsa och mental hygien.

Anledningen till att heroin kunde sprida och proliferera Maryland var att efterfrågan blev enorm, förklarar Carol Porto, chef för Carol M. Porto Treatment Center, en drogrehabiliteringsanläggning i Frederick, Maryland.

av dem som använder heroin började [som] patienter av läkare som behandlade sin smärta, antingen från operation eller skador. Detta gäller för 75% av patienterna vi har behandlat här, säger Porto. är inte utbildade i missbruksmedicin, gör dåligt för att hantera patienter på opiatmedelsmedisin och verkar hjälplösa om de upptäcker att patienterna använder mer av medicinen än vad som föreskrivs. De slutar vanligtvis att ordinera, sända patienten till ett uttag som är som en verkligt allvarlig influensa. Patienten slutar köpa olagligt smärtstillande piller. De lär sig snart att heroin är samma drog och mycket billigare. Således ökade efterfrågan.

Problemet är mycket värre över resten av staten. Under 2011, 2012 och 2013 var det respektive 247, 392 och 464 heroinrelaterade dödsfall i hela Maryland.

Många av dessa personer var också yngre än 35 år. Uppgifterna visar att 35% av de personer som dog från heroin 2012 (139 personer) var 34 år eller yngre. Under 2013 hoppade beloppet med fem procentenheter till 40% för en tragisk summa på 183 personer under 35 år.

Under det senaste decenniet har det ökat missbruk av receptbelagda läkemedel av unga vuxna. Unga vuxna (18-25 år) är de största missbrukarna av receptfria opioida smärtstillande medel, ADHD-stimulanser och anti-ångestdroger, förklarar Doris McDonald, Calvert County Health Department Director of Behavioral Health.

för användning är varierad, från experiment,
kalorier isbergssallad En lika möjligheter mördare
för att hantera problem, lindra smärta, bli hög, slappna av, gå ner i vikt, studera, mår bättre, sova etc. Receptbelagda läkemedel anses ofta vara säkra och på något sätt annorlunda än streetdroger, säger hon. unga och äldre vuxna kan missbruk av receptbelagda läkemedel utfällas med hjälp av ett lagligt receptbelagt läkemedel som sedan interagerar med genetik och miljöfaktorer för att utlösa missbruk och missbruk.

Men McDonald konstaterar att heroin är ett längre framträdande problem med en mer massiv inverkan än vad man trodde eller porträtterade.

Det är rätt att kalla det en epidemi. Det är vilseledande att kalla det ett heroinproblem, för det är inte det enda problemet, förklarar hon. Användare har en lång historia om att stigmatiseras, något som bara händer i familjer. Denna epidemi påverkar alla, oavsett ålder, intelligens eller ekonomisk status.

är en lika möjligheter mördare.

Saker blir bara värre också. I juli i juli uppgav statliga tjänstemän att Maryland såg en 33% ökning av dödsfallet för drogdoser 2014 första kvartalet jämfört med samma tid i fjol. Enligt en rapport från Maryland Department of Health and Mental Hygiene var 148 av de 252 totala läkemedelsöverdoserna från januari till mars relaterade till heroin.

‘Även om jag gillar att stå här och berätta för dig att det blir bättre, det säger du inte,’ sade guvernören Martin O ‘Det blir värre, det är därför vi redoubling våra ansträngningar.’

I juni inrättade guvernören överdoseringsrådet för att fokusera på heroinepidemin som plagerade staten. Hälsoavdelningen lanserade också en medvetenhetskampanj för att hjälpa människor inte bara få den behandling de behöver, utan också hjälpa andra att identifiera tecken på överdos av heroin.

med heroin eller smärta piller användning störning behandlas mest effektivt med en medicin, Buprenorfin, förklarar Porto. är ett forskningsbaserat faktum som stöds i hela staten. Problemet är att det finns mycket få läkare som är licensierade att ordinera medicinen och de flesta tar inte försäkringar.

För att hjälpa missbrukare få den behandling de behöver, har Maryland också utrustad rätt personer med rätt verktyg. Det utbildade omkring 2000 personer över hela staten för att använda överdoseringsmedicin Nalaxone.

ett dogged problem, säger Bernard McBride, chef för Behavioral Health System i Baltimore. har funnits länge. Men jag tror att det finns anledning att vara optimistisk.

fungerar, säger McDonald. är nu flera alternativ för människor beroende av opioider, inklusive medicinering. Opioidanvändningsstörningar, liksom andra substansanvändningsstörningar, är hjärnsjukdomar. Som med andra sjukdomar, börjar den tidigare behandlingen, desto bättre blir resultatet.
kalorier isbergssallad En lika möjligheter mördare