hur man blir smal snabbt En kvinnas resa till fördärvets mage

gå ner i vikt på en månad En kvinnas resa till fördärvets mage

Foto av Randy Tunnell: Wiggle Woman: Janette Brenner skakar sin väg till fitness.

Några för många vodka-drycker inspirerade mitt första försök till magsdans.

Jag var på en bachelorettefest på en grekisk restaurang i Portland. Efter mycket cirkeldans, ‘uppa’ skriker och plåtbrott, en lockig hård brunett draperad i lila, blå och fuschia slöjor, en pärlstav och en lång flödande kjol tog mitt golv. En mage dansare. Bandet började spela och hon lyfte omväxlande och tappade hennes höfter, skimtade i en figur åtta och rörde sig slarviga hennes ormfrukter. Jag hade aldrig sett någon flytta så här förut, och jag visste att jag ville vara henne.

Jag tror att hon skulle kunna berätta. Omkring 10 minuter i hennes set gav dansaren mig en halsduk och bjudde in mig i min miniklänning och gå på stövlar för att dela golvet med henne. Jag trodde att jag var fantastisk och jag kände mig väldigt säker på att resten av middagarna var överens.

För drygt ett år sedan fick jag en andra chans.

Jag ville skriva om mage dansare för detta papper. Och självklart kunde jag inte skriva om att dansa utan att ta en klass eller två.

En klass eller två blev till två klasser varje vecka, och nu dansar jag offentligt med mina medstudenter ” vi kallas Troupe Diva en gång i månaden på Kalisas La Ida Cafe på Cannery Row.

Från dag ett förtrollade de emotiva melodierna i Mellanöstern och uppåtriktade, rytmiska trummolsolor mig.

‘Och om du verkligen kommer in i det, hur annars kan du träna och ha på sig paljetter?’ frågar Jamaica, min danslärare.

Jag tog ballett och jazz lektioner från det att jag var tre tills min färskman år i gymnasiet, så jag tog upp rörelser, som det grundläggande egyptiska steget, vinranken och svängningssteget, enkelt. Jag älskar sträckan jag känner från sidan av min ribbbur ned till benet som övar höftdroppar och siffror. Min ribcage, huvud och höftisoleringar förbättras över tiden.

Sanningen om shimmies, som Jamaica tycker om att säga, är ‘använd det eller förlora det.’ ‘Övning shimmy medan du borstar tänderna eller rätter’, bestämmer hon. Jag jobbar fortfarande med min mage fladdrar och rullar ‘det’ som en liten mus kör på en bergrutschbana på din mage, säger Jamaica. ‘Den kommentar jag hör mycket av människor är’ ‘Jag hade ingen aning vilket träning det är ‘, säger Janette Brenner, som undervisar bukdans på Park Avenue Performing Arts Studio. Det är en fenomenal träning utan att dölja din kropp som aerobics eller löpning. Det är ingen påverkan, ingen stress på din kropp och du slår muskler du inte hade aning om att du har.

‘Det’ är så djupare än magen vinklar. ‘

Anna Lambourne är en 87-årig dansare som började ta lektioner för några månader sedan. Hon behövde en mild övning som inte satte för mycket på ryggen eller benen, och hon hoppades också ha roligt på det.

‘Jag hade en sciatic nerv som var ganska smärtsam, och jag kunde inte hitta en övning som skulle vara bekväm,’ säger hon. ‘En ung dam i min kyrka sa att hon ville ta magsdans och frågade om jag skulle vilja följa med henne.’

Så gjorde Lambourne, och nu simmar hon med de bästa av dem.

‘Jag gillar de uttrycksfulla rörelserna, händerna’, säger Lambourne. ‘Det är konstnärligt, det är vätska, det är sunt på kroppen och det är en övning för hela kroppen. Det finns inga grova fläckar. Du kan göra det så snabbt eller så långsamt som du vill att. Ungdomarna lär sig mycket snabbare, men jag fortsätter med rytmen mest av tiden. ‘

Lärare spåra dansens historia till prebibliska tempelprestessiner i Indien och antika fruktbarhetsritualer. Till och med idag bildar några afrikanska stammar runt omkring en gravid mamma och dansar med böljande, repetitiva bukrörelser medan hon föder. Dansen spred sig över hela Afghanistan, Persien, Mellanöstern, Nordafrika och Spanien, där det blev flamenco.

Idag har vi Shakira, som de flesta magdanslärare åtminstone delvis betalar för dansens senaste popularitet i popularitet, särskilt bland högskoleålderflickor.

Under hela historien har kvinnor varit budbärare av den här dansen och skickat den ner till de yngre generationerna genom informell gruppdans med de äldre kvinnorna som lär de yngre kvinnornas rörelser. Dansen har använts ‘för uttryck och läkning, kroppsmedvetenhet, barnfödsel, underhållning och motion’, säger Brenner.

Det är också musiken. De flesta av dansarna och lärarna som jag pratar med att säga uttrycksfulla Mellanöstern-rytmer och trummor slog igång sina första intressen.

Alla magdanslärare har en berättelse om en blyg, självmedveten kvinna som kommer till klassen för sin första gång och blir återfödd genom dans. Hon börjar se att hon är vacker. ‘Du börjar komma åt olika delar av din hjärna’, säger Brenner. ‘Du börjar uppleva färg som ljusare. Ljud blir tydligare. Din handstil kan börja blomstra.’

Brenner säger att hon var den här kvinnan. ‘Det var mitt första språk. Jag var så otrogen blyg vid tiden. Jag var så okoordinerad, utan rytmans känsla och jag hittade magdans som min första förmåga att uttrycka mig själv. Jag började dansa 1971 och jag har’ ‘ t stoppad. ‘

Mer än 30 år sedan gick Brenner in i en liten, använd klädaffär i Tucson, Ariz. ‘Den här fem foten fyra 280 pund kvinna dansade’, säger hon. ‘Hon var vacker, helt vacker, och jag visste att det var det jag var också. Jag var också dansare.’

Brenner har undervisat nu i 31 år.

‘Många kvinnor ringer till mig och säger’ ‘Är det här ett bra sätt att gå ner i vikt?’ ‘Jag berättar för dem att det här är en bra väg att lära sig att älska din kropp precis som den är. Kroppen reformar när du tar på att stärka, böjda rörelser, men främst lär sig människor att älska sina kroppar precis som de är.

‘Vårt samhälle är riktigt riktat mot den magra kvinnan, men det är en sådan myt. Om vi ​​tittar genom historien är kvinnorna inte tunna, kvinnorna är runda, kurviga.’
hur man blir smal snabbt En kvinnas resa till fördärvets mage