gå ner 5 kilo En mamma tar tyngdförlustresan till Spartansk ras

viktminskning En mamma tar tyngdförlustresan till Spartansk ras

WHITE COUNTY För två år sedan vägrade Sparta bosatt och ensamstående Samantha Hatt 375 pounds, år efter karpaltunnkirurgi när hon fick höra att ansöka om funktionshinder.

Då bestämde hon sig för att livet skulle behöva förändras.

Åtta månader sedan började Hatt en seriös övningsplan på Planet Fitness, och när hon började gå ner i vikt började hon drömma om att driva ett annat mål.

En vän till Hatt s har skrivit en video av en spartansk tävling på Facebook, och hon blev nyfiken på vad det skulle ta att tävla i en sådan händelse.

‘Syftet är att få människor från soffan,’ sa hon.

Det finns tre huvudtyper av spartanska raser, Sprint, Beast och Super, som varierar i körsträckor och antalet hinder.

Hatt tävlade i hennes första spartanska tävling, Spartan Sprint, den 7 mars i Atlanta, där det tog henne tre timmar och 11 minuter för att slutföra 25 plus hinder över 5,8 miles och korsade en eldsläckning i mål.

‘När jag korsade eldlinjen och fick medaljen grät jag,’ sa hon. ‘Det är en känsla av stolthet.’

När du frågade hur många av de 3500 pluskonkurrenterna som faktiskt avslutade tävlingen, sa Hatt, ‘Du slår som en enhet. Du lämnar inte en man bakom. Vi kommer att sluta.

Hatt sa det fantastiska med de spartanska raserna är hur de bygger förtroende för konkurrenterna.

‘Vi har damer som väger 500 pund som gör Spartan sprints,’ sa hon. ‘Du kan träna och göra det här. Vi vann inte att du misslyckas.

‘Can’ t är ett ord som inte existerar i Spartan-zonen, ‘sa Hatt.’ Du tjänar din medalj. ‘

Hon tränar nu för sin andra, Spartan Beast, den 7 maj i Ohio.

‘Det är det svåraste,’ sa Hatt.

Den 12 plus milen Beast innehåller mer än 30 hinder, enligt spartanska racerwebbplatsen.

Spartanska tävlingskonkurrenter tjänar ett ‘stycke paj’ eller en tredjedel av en medalj varje gång de slutar en tävling med målet att slutföra ‘trifecta’ eller alla tre spartanska raserna.

Ungefär två veckor före den första spartanska rasen hände Hatt att köra genom boxen N Be Fit boxning gym på Spring Street över från Dairy Queen.

‘Jag behövde något att fokusera, för att vara uppmärksam på detaljer,’ sade Hatt, som nu tränar tre kvällar per vecka i boxningsgymnastiken förutom de timmar hon lägger in på Planet Fitness.
gå ner 5 kilo En mamma tar tyngdförlustresan till Spartansk ras