bästa dieten för att gå ner i vikt En kvinna s kamp mot en ätstörning

gå ner 5 kilo på en vecka En kvinna s kamp mot en ätstörning

Zoe Vlastos kommer ihåg att få komplimangerna från människor som sa att hon såg bra ut. Dessa människor kommenterade Zoe viktminskning, som hände medan hon var på resa till Spanien. Något i Zoe, då en gymnasieelever, ville höra mer av dessa komplimanger.

i mig klickade och jag märkte att jag inte äter, jag går ner i vikt. Och folk gör kommentarer om hur bra jag ser ut, sa hon.

bara spiral ner därifrån, sa Zoe. var verkligen rädd för att gå ner i vikt. skulle över träning och knappt äta. Zoe erkände sitt problem för sig själv eller någon annan.

av det var en hemlighet. Jag ville inte att folk skulle veta, hon sa hela tiden, jag var i förnekelse. Jag hade ingen aning om att jag kämpade med en ätstörning. Och jag hade folk komma och säga att du är verkligen tunn. Vi är verkligen oroliga över dig. Tror du att du har en ätstörning? och jag skulle bara trycka på det hela. Det var mitt försvar eftersom jag ville titta på vad som hänt, och jag ville inse att det var sant. Jag ville inte vara flickan med ätstörningen. Men hon var fortfarande ovillig att söka hjälp.

trodde att jag kunde göra det själv. Jag går till journal mycket. Jag kommer att fokusera mycket, och jag mår bra, sa hon.

Men Zoe-forskning ledde henne till sanningen: hon behövde professionell hjälp.

gick till biblioteket. Jag kollade ut varje bok om ätstörningar. Och när jag gick igenom böckerna insåg jag att jag kollade alla lådor för anorexia nervosa, sa hon. började lösa mer och mer att jag hade en ätstörning. Och det var inte ett litet problem,
bästa dieten för att gå ner i vikt En kvinna s kamp mot en ätstörning
det var ett riktigt stort problem.

Zoe började se en terapeut och en nutritionist. Hon deltog också i supportgrupper. Efter månader av rådgivning kände hon sig och hennes kropp blev starkare.

jag kommer till en plats där jag känner mig helt återhämtad, sa hon. samtidigt betyder det att jag alltid kommer att vara i återhämtning. Återställningsvecka: Förståelse av missbruk

RELATERad återställningsvecka: Kampen mot alkoholberoende

Zoe är nu frivilliga med stiftelsen Eating Disorder. Expert säger jämlikhet, utöver terapi kan ofta vara nyckeln för människor som kämpar med ätstörningar.

störningar är ett stort hälsoproblem i detta land, säger Dr. Jennifer Gaudiani, (MD CEDS, FAED) grundare och medicinsk chef för Gaudiani Clinic som hjälper människor över hela landet kämpar med ätstörningar.

Gaudiani säger att även om ätstörningar visar fysiska symptom klassificeras de som en psykisk sjukdom.

nervosa, få personer vet, bär den högsta dödsgraden av någon psykisk sjukdom, sade hon. störningar är psykiska sjukdomar som har fysiska och medicinska manifestationer. tillägger att män, kvinnor, pojkar och tjejer alla kan lida av ätstörningar. Och hon säger att folk inte borde anta att endast en person som är extremt tunn kan klassificeras som en ätstörning.

störningar finns i alla former och storlekar. Du kan titta på någon och se om de har en ätstörning eller inte, sa hon.

Gaudiani föreslår att människor som kämpar med ätstörningar söker en läkare som har specialisering i att behandla ätstörningar.

Hon säger att de som berörs kan märka vissa beteenden hos en person varför kan ha en ätstörning.

kan börja bli hård kring mattiden, sa hon. kan säga att du vill äta med dig längre eller inte gå ut för att äta eller de kan börja prata mycket om deras kropp och vad de gör med det.

Gaudiani föreslår en kärleksfull och vänlig inställning när man tar upp ämnet med någon som kan ha en ätstörning. Zoe är tacksam att hennes mamma närmade sig henne på rätt sätt. Hon är också tacksam för något annat.

kom till en plats där jag verkligen är tacksam för min ätstörning,
bästa dieten för att gå ner i vikt En kvinna s kamp mot en ätstörning
sa hon. Det låter konstigt att säga (men) det för att jag har lärt mig så mycket om mig själv i återhämtning.