viktnedgång snabbt Ett uppfriskande sätt att träna

viktnedgång nyttig mat Ett uppfriskande sätt att träna

Det finns flera ställen i stan där människor kan simma för att hålla sig i form, men en är uppvärmd och öppen hela året.

Youth Central på 6th och Court gator är den stolta ägaren av en 1500 kvadratmeter pool. Vid 20 fot vid 75 fot, det är 65 000 liter våt kul och fitness.

Det finns två aerobics simklasser, som är tillgängliga måndag, onsdag eller fredag. Kostnaden är $ 35 per månad eller $ 4 per dag.

Lana Reed, 50, en lärare på Indian Capital Technology Center, sa att hon fick häftigt att simma när hennes dotter var livräddare vid stadspoolen i Spaulding Park.

‘Jag började simma och fick bra form, då stängde poolen på hösten och vintern,’ sa Reed. ‘Youth Central öppnade deras, och det ger dig en plats att bada året runt. Session, även om aerobics instruktör Sherri Fleetwood har varit tillfälligt sidledd med knäskada.

Reed sa att simning är inte bara roligt men ett sätt att hålla sig frisk.

‘Min pappa hade triple bypass-operation, så jag hoppas att undvika hälsoproblem som är inneboende i min familj’, sa hon. ‘Vattenövning är användbar för muskeltoning och utveckling. klass, sade att hon vill att andra människor ska upptäcka fördelarna med vatten aerobics.

‘Jag’ är inte en certifierad instruktör men jag är villig att visa folk vad jag har lärt mig under de senaste 10 åren, sa hon. ‘Jag blev intresserad när jag gick till terapi för min artrit och de tog mig ner till poolen för att göra aerobics.’

Efter att hon såg hur det bidrog till att förbättra sin hälsa, fortsatte Allen att göra vatten aerobics på egen hand.

‘Det håller min muskelton upp och mina leder fungerar bättre’, sa hon.

Män och kvinnor i åldrarna 18 och äldre är välkomna, sade Allen, och klassstorleken har nyligen varit 13-15 personer.

‘Några av dem har haft knäkirurgi och vissa är här för att undvika operation,’ sa hon. ‘Vissa är i klassen eftersom det är bra runt för sitt hjärta.’

Vatten har unika egenskaper som gör det användbart för vissa typer av fitnessaktivitet, enligt Youth Central lifeguard Mike York.

‘Någon som väger 230 pounds kommer bara att väga 23 pounds i vattnet,’ sa han. ‘Att träna i vattnet innebär mycket att dra och skjuta mot vattentätheten. Det är inte en ömsesidig träning som du kommer på land.’

York sa att människor som gör vatten aerobic kan motiveras av en önskan att gå ner i vikt, eller de kan rehabilitera efter en skada eller sjukdom.
viktnedgång snabbt Ett uppfriskande sätt att träna