viktminskning Dömer månader efter att ha gått i kirurgi för att gå ner i vikt

gå ner i vikt crosstrainer Dömer månader efter att ha gått i kirurgi för att gå ner i vikt

Eman Abdul Atti, som en gång trodde vara den tyngsta kvinnan, dog på måndag på grund av komplikationer från hjärtsjukdomar och njursvikt, enligt ett uttalande från Burjeel Hospital i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.

Eman Ahmed ses i ett foto publicerat av Dr. Muffi Lakdawala på Twitter.

Den 37-åriga egyptiska kvinnan vägde 1,102 pund (500 kg), rapporterade hennes familj, innan den pågick i viktminskningsoperation vid Saifee-sjukhuset i Mumbai i mars.

Alla tecken såg positivt omedelbart efter operationen för Eman, som hade förlorat mer än 200 pund före operationen.

är väldigt glad, började hon dansa i sängen, doktor Muffazal Lakdawala, kirurgen som utförde sin laparoskopiska muff-gastrektomioperation, berättade CNN i mars. leendet har kommit tillbaka. Sköldkörteln producerar hormoner som hjälper till att reglera metabolismen. Vid femte klassen slutade hon gå till skolan eftersom hon började ha svårigheter att flytta och gå.

Under de senaste två decennierna har Eman knappt lämnat sitt rum, rapporterade hennes familj. Hon fick en stroke och kunde inte flytta eller kommunicera, hennes vikt ökade till mer än 1000 pund. Hennes hälsa försämrades snabbt.

Hennes syster skapade en social media kampanj förra året och Lakdawala svarade genom att erbjuda till hjälp. Hans föreslagna tre och ett halvt år plan inklusive två operationer för att hjälpa henne minska hennes vikt till mindre än 220 pounds (100kg).

Eman överträffade ett antal hinder för att nå vad hennes familj hade hoppats vara en livräddande operation i Mumbai, inklusive en första vägran att ge henne visum på grund av hennes oförmåga att komma till ambassaden i person. Efter att ha överträffat det problemet med hjälp av en indisk minister, mötte hon då svårigheten att gå ombord på ett flygplan.

Egypten Air anpassade speciellt ett lastplan för att transportera henne till Indien.1100 pund kvinna som knappt har lämnat rum i 2 decennier kommer att flyga till Indien för potentiellt livbesparande kirurgi

Efter operationen sa Lakdawala att hennes njurefunktion hade förbättrats.

har gjort bra efter operationen, berättade han CNN i mars. Vid den tiden hade han för avsikt att förlora ytterligare 155 till 175 pund (70 till 80 kg) inom de närmaste månaderna. Planen var att skicka henne hem till Egypten och planera en ny operation för nästa år.

Eman överfördes senare till Burjeel Hospital i Abu Dhabi. Där hanterades hennes tillstånd av ett medicinska team med mer än 20 läkare i olika specialiteter.

Men hennes hjärta och njurar kunde inte längre fungera.

Hennes familj uttryckte uppskattning för vården från Burjeel Hospital och stöd från UAE: s befolkning, enligt sjukhusdeklarationen. böner och hjärtligt kondoleanser går ut till sin familj, sa Burjeels sjukhuspersonal i uttalandet.
viktminskning Dömer månader efter att ha gått i kirurgi för att gå ner i vikt