gå ner i vikt utan diet East Midlands Economic Growth Report

gå ner i vikt utan träning East Midlands Economic Growth Report

Läs hela rapporten här.

Lorraine Baggs of Marketing Nottingham och Nottinghamshire säger att staden och den bredare regionen har hela paketet när det gäller att attrahera inåtvända investeringar. Hon pratade med några av nyckelaktörerna.

INRECENTyears Nottingham har tyst dragit betydligt mer än sin egen vikt i sina bidrag till företag, vetenskap och konster. Staden drabbades så mycket som någon efter 2008-konjunkturen och Queen of East Midlands verkade förlora sin glans, men smart ekonomisk förvaltning och välplacerade investeringar har drivit Nottingham framåt i en positiv och lukrativ framtid.

Staden har mycket att skryta om. Först upp är Nottingham Creative Quarter ett område där biovetenskap, kreativ och digital industri, socialt företagande och oberoende detaljhandel och fritid trivs. Känd som Nottinghams ‘inkubator utan väggar’ har CQ-initiativet förvandlat området som tidigare var hemma för världens största spetsindustri till en katalysator för stadens ekonomiska återhämtning och tillväxt.

Sedan Creative Quarters uppfattning 2013 har den placerat Nottingham bland Storbritanniens bästa tio bästa städer för att starta ett företag och lyckligaste ställen att arbeta. Faktum är att 10% av Creative Englands bästa företag befinner sig i Creative Quarter.

Paul Southby, ordförande för marknadsföring Nottingham och Nottinghamshire (MN den nya platsmarknadsorganisationen) säger att Creative Quarter har utvivlat ökat stadens förtroende och det är utan tvekan det bästa stället att starta ett företag.

‘Vi ser att företagen sätts upp här och dessa företag lockar till sig andra eller företag i försörjningskedjan inom sådana sektorer som digital och kreativ till exempel. Det finns en god cirkel där du har en kedja av företag som alla blomstrar från varandra s framgång, säger han. Denna atmosfär är troligen bättre än någonsin tidigare.

‘Båda våra universitet spelar sin roll när det gäller att bidra till stadens framgång.’

Kommer ut ur Creative Quarter är Nottinghams största bidrag till vetenskapssamhället. BioCity, som grundades i Nottingham 2003, var en av de första biovetenskapliga inkubatorerna i Storbritannien och är fortfarande den största. Det erbjuder toppmoderna laboratorier, kommersiella kontorsutrymme att hyra eller hyra, samt företagsstöd och tjänster till företag inom tidigt skede inom biovetenskapssektorn.

BioCity har samarbetat med Walgreen Boots Alliance för att bilda företagets Medicinska motsvarighet, MediCity. Den första MediCity-anläggningen öppnade i början av 2014 och har redan mer än 38 företag inom sitt samhälle.

BioCity och MediCity garner internationell trovärdighet och prestige, vilket sätter Nottingham på kartan som ett globalt centrum för nyskapande vetenskaplig forskning, säger Tim Garratt, VD för ledande regionala fastighetsmäklare Innes England.

‘Med tanke på sin talang är Nottinghams nyckelområden otvivelaktigt biovetenskap, med teknik, hälsa och välbefinnande. Boots Enterprise Zone kommer att fokusera på detta, ‘tillade han.

‘Vi tittar på ett spekulativt byggprogram med arbete till webbplatsens infrastruktur som avslutar våren 2017,’ sa han.

‘Medicity har varit ett projekt med stor framgång med många av de anställda som levererar varor till butikskedjan Walgreen Boots Alliance. Över staden sågs kranarna över biovetenskapsbyggnaden Biocity-förlängningen, vilket är ett gjutjärnsmått av framgången för den här sektorn i Nottingham. har en livskvalitet för att konkurrera med någon stad i Storbritannien, värd låg resa till arbetstid, låga levnadskostnader och prisvärda bostäder, säger han.

Brexit kan eller kanske inte ha en inverkan på större Nottingham men vad som än händer, vi är välbetjänade med bra transport.

‘East Midlands Airport, Midland Mainline, M1 är allt viktig för att vi ska hålla oss nära Europa. Oavsett om vi får HS2 eller en uppgradering av den nuvarande linjen är något som kommer att avslöja sig de närmaste åren,’ tillägger Tim.

Det är också klart, säger David Ralph från D2N2, det lokala företagssamarbetet, att A453 och spårvagnen har haft en väldigt positiv effekt på att föra företag och människor till Nottingham.

Efter att ha avslutat sin strategiska ekonomiska plan kallad En vägkarta för tillväxt, är det uppenbart att Greater Nottingham är den snabbast växande stadsregionen LEP i landet.

‘Historien är att Nottinghamshire går långt över sina mål. Till exempel sa vi att vi skapar 55.000 fler jobb i länet under tio år och vi har gått långt över det’, säger David.

‘Nottinghamshire är’ smart och kunnig ‘och det lockar de människor som vill ha det erbjudandet och det större stadsområdet ser stark ut.’

Ett av dessa företag är finansiella tjänster tungvikt NU: Pensions. Verksamheten hade tittat nationellt och internationellt på lämpliga städer för att ta sitt nästa kontor. NU: Pensionsposter utarbetade en lista över länder, och sedan minskat sitt val till Storbritannien.

NU: Pensionen utformade sedan ett resultatdiagram som tittade på aspekter av varje stad från kommersiellt beslut, genom resurser och bemanning. Nottingham pippade Bristol på posten i de sista två och i november 2015 öppnade företaget sina kontor i Park Row. Det finns nu 100 anställda där, inklusive kontaktcenter och tekniska roller, med ytterligare 30 nya rekryterare som börjar snart. 95% av dessa människor är Nottingham människor, och resten kommer från Storbritanniens huvudkontor i London.

‘Vi ville se till att platsen passade oss som företag.’ Den kulturella passformen var verkligen viktig, säger Neil Briddock, chef för kundservice.

Stark ekonomisk tillväxt och kvantifierbara nöjen som huspriser och resetider är skäl nog att komma. de överflödiga tidvattnen av kultur och ren vänlighet av sina människor är skäl nog att stanna.
gå ner i vikt utan diet East Midlands Economic Growth Report