gå ner 10 kilo Död av bästa vän Bonnett är hårdast förlust än för Earnhardt

fasta gå ner i vikt Död av bästa vän Bonnett är hårdast förlust än för Earnhardt

Och här på Daytona International Speedway, där Earnhardt kommer att strida igen för sin första Daytona 500-seger idag, har han jobbat hårt för att leva upp till bilden.

Officiellt leende mästaren, tecknar autografer, skakar hand och verkar få en genuin kick ut av allt från att sätta en plats i sin IROC-bil för att vinna torsdagens 125 mil kvalifiering.

Privat, sittande i vardagsrummet på den rymliga motorbussen han har här med sitt stora främre fönster mot garageområdet tar han av sig solglasögonen och gnuggar ögonen och ser högtidligt ut.

För Earnhardt, hans bilägare Richard Childress och deras GM Goodwrench-team har detta varit en av de svåraste veckorna.

‘Jag känner inte detsamma som när jag kom hit,’ sa Earnhardt, som för två veckor sedan talade om att vinna tävlingen som har utlöst honom.

‘Vi’ är bundna och bestämda att besegra den tävlingen och vara en Daytona 500-vinnare, ‘sa han då.’ Att jag inte har vunnit det driver mig. Jag vill vinna det eftersom det är vår Super Bowl, men också för att det är en ras och jag vill vinna varje ras som jag kör. Men det kommer inte att förstöra mig om jag inte gör det.

Sedan han sa det, har två män dödats här. Rookie Rodney Orr förra måndagen och veteran Neil Bonnett för 10 dagar sedan.

‘Du förlorar din bästa vän,’ sa Earnhardt, hans röst trampade i en suck. ‘Där är en stor tomrum där Neil förlorar.’

Bonnetts bil kraschade in i turn 2-väggen under en övning och dödade honom omedelbart. Han var Earnhardts bästa vän.

‘Jag antar att det är en del av spelet,’ sa Earnhardt. ‘Men jag är inte trött på spelet. Jag är inte Michael Jordan. Jag vill verkligen inte spela basket. ‘

Han satt där och reflekterade. Minns andra förare som hade gått vilse i racerolyckor, förare som han hade beundrat när han växte upp. Fireball Roberts. Tiny Lund.

‘Vi förlorade många killar i gamla tider’,
gå ner 10 kilo Död av bästa vän Bonnett är hårdast förlust än för Earnhardt
sa han. ‘Många mer än nu … Men racing är en tuff sport. Det är svårt att följa det och se några av de tragedier som kan hända. Och det händer inte så ofta. Vår säkerhetsrekord är ganska bra. ‘

Men det har slagit hem med Earnhardt. När han kom hit visste han att han skulle bli mobbad med frågor om hans uppdrag. På 15 år har han inte vunnit Daytona 500.

Han har åtta topp fem finish. Två sekunder. Han slutade 14: e 1988, efter att ha ledt med två varv att gå. Han har blåsat däck, slog en fågel och varit bortfart.

Men han insisterar på att inte vinna den här tävlingen äter inte på honom.

‘När jag faller ner i sätet, är jag död, alla avfyrade och bråkade försöka vinna den,’ sa Earnhardt. ‘Men när jag går ut ur den bilen och jag har blivit färdig med ett däck och ett däck utblåst, Det är inte världens ände. Min värld kommer inte att sluta.

‘Jag don ‘t sitta och fundera över. När den här dagen är över är det dags att gå vidare till imorgon. Du lär dig att göra det i livet. Det är som att förlora din pappa eller förlora din bästa vän Neil eller något. Du lär dig att komma ihåg de goda tiderna, de saker som de gjorde och fortsätta. Det är en tuff sak att göra. Men du gör det. ‘

Men när han påminde om att han har försökt vinna den här tävlingen i 15 år, gjorde han en dubbeluppgift.

‘Det är inte 15 år,’ sa han. ‘Är det 15 år? Jo, jag kommer inte att ligga vaken på natten för resten av mitt liv tänker på det. Visst natten efter att du förlorat det eller för veckan efter, som året blåste vi det däcket.

‘Men när du går ut, som vi gjorde av Dale [Jarrett] förra året, kan jag ta takt. Jag kan inte slå oss eller något som händer, du har ingen kontroll över.’

Han kommer att krossa sina bälten som han alltid har när han kommer i sin bil i dag, och kommer ihåg den första lektionen som hans far lärde honom ‘att göra dig bekväm i din bil’ och det betyder att du känner dig trygg i den.

‘Jag kan vara bäst i denna ras,
gå ner 10 kilo Död av bästa vän Bonnett är hårdast förlust än för Earnhardt
‘ sa Earnhardt. ‘Jag måste vara. Du vet att du måste kunna fokusera på vad som händer med dig och vad som finns runt dig. Du kan inte låta saker konsumera dig.